Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Mòbils
La gran festa de les tecnologies mòbils de Barcelona acaba amb un èxit sense paliatius

Mobile World Congress 2011: tablets i més tablets

Els dispositius tipus iPad arriben a la seva maduresa en aquesta edició
By , on 8 de març de 2011

El dijous dia 17 acabava a Barcelona una nova edició del Mobile World Congress, la trobada que cada any a mitjans de febrer reuneix a la ciutat comtal el bo i millor de la industria de la telefonia mòbil per a exposar les seves novetats i buscar sinergies i nous negocis.

Com sempre, és interessant analitzar les principals tendències que s’hi mostren per tal d’encarar l’esdevenidor del sector. Enguany, dues coses han marcat poderosament el congrés: els tablets lleugers (Apple va presentar l’iPad fa menys d’un any i totes les grans marques l’han anat seguint) i l’evolució dels xips multinucli per a dispositius mòbils.

Pel que fa als primers, la majoria de grans fabricants han anat presentant les seves apostes en els mesos precedents, amb especial incidència en el CES de Las Vegas, la fira tecnològica més important del món. En el Mobile hem pogut veure alguns llançaments més, com el Galaxy Tab de 10 polzades, el germà gran de l’actual tablet de Samsung que ve per a solucionar una de les crítiques més agres que se li han fet a aquest darrer: el sistema operatiu. El Galaxy Tab de 7” munta una Froyo 2.2 escassament adaptada i que, per tant, proporciona una experiència d’usuari que deixa molt a desitjar als entusiastes del format tablet. El nou Galaxy Tab de 10” ja sortirà a carrer amb la versió 3.0 Honeycomb d’Android.

També LG va presentar un tablet amb càmera incorporada capaç de captar fotos i vídeos en 3D. L’Optimus Pad té una pantalla de 8,9 polzades, Android 3.0 i pot fer sortir imatges 3D a un monitor que estigui preparat per a visualitzar-les correctament (com ara un dels nous televisors LG) gràcies al seu port HDMI, però curiosament no les pot mostrar directament a la seva pantalla.

HTC també és una més de les que ha presentat tablet al congrés, però res ha brillat tant com el Xoom de Motorola, que ja fa setmanes que ha generat molta expectació a la Xarxa.

Després de la massiva introducció de tablets lleugers per part dels principals fabricants de gàdgets tecnològics que s’ha produït entre el CES de Las Vegas d’aquest any i el recent Mobile World Congress de Barcelona, al meu parer aquest format està ja definit i madur, que no vol dir que haguem vist tots els diferents aparells que s’havien de presentar. El mercat dels tablets substitueix al dels netbooks com a epicentre del creixement de la industria, un cop aquest ha esgotat bona part de la clientela objectiu, que en uns dos anys ja s’ha fet amb un d’aquests petits portàtils.

La industria, però, ha de continuar creixent, així que jo em pregunto: què serà el que ens voldran vendre a continuació?

I no només d’aparells hem viscut els aficionats al llarg d’aquests dies: l’interior de tablets i smartphones també viu moments intensos mercès als anuncis de Qualcomm i nVIDIA. Ambdós fabricants reclamen l’honor d’haver estat el primer en presentar un xip basat en l’arquitectura ARM de quàdruple nucli.

El futur immediat en el camp de la mobilitat es presenta interessant ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Mobile World Congress 2011: tablets i més tablets”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio