Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils
Encara no es comercialitza al nostre país

Nexus One, el Google Phone a la mà

La darrera actualització del seu sistema operatiu li afegeix capacitats multitàctils
By , on 6 de març de 2010

Asct fntal dl Nexus One. Foto: GoogleQuan Google va anunciar que llançava un smartphone propi, a molts no ens va sorprendre excessivament la decisió. Jo haig de confessar que em pensava que no ho acabarien fent per tal de no enemistar-se amb els fabricants de terminals que empren Android en les seves creacions, però vet aquí que la companyia del cercador sempre té aquesta capacitat de sorprendre’m.

Gràcies a la meva darrera escapada al Mobile World Congress, ara sóc el posseïdor d’una d’aquestes belleses: Google els regalava a les seves conferències. Si, heu llegit bé, la companyia del cercador lliurava als assistents un telèfon per estar-se mitja horeta presenciant una xerrada dirigida a programadors. La noticia va córrer com la pólvora per tot el congrés, i molts van ser els que es van acostar per fer cua, però pocs en vam ser els afortunats ;-)

Un cop tret de la caixa, val a dir que el terminal és elegant, i que segueix l’estètica de bons acabats que caracteritzen els darrers models d’HTC. Un punt crida l’atenció: el trackball a la part inferior que s’il·lumina, i que és un dispositiu que tret de les BlackBerry no havia vist des del primer ordinador portàtil que vaig tenir ara ja fa anys.

La pantalla és una AMOLED de gran qualitat. Destaca sobretot si la posem al màxim de brillantor, ja que podem veure perfectament com es ressalten els diferents colors. La capacitat tàctil es veu de seguida millorada, ja que en la primera connexió a la Xarxa em va proposar de descarregar i instal·lar una actualització que, per a sorpresa meva, va afegir al sistema la capacitat de reconeixement multitàctil. Ara, i per exemple al navegador web, puc ampliar o disminuir el tamany de la pàgina a voluntat amb dos dits.

Per treure-li tot el suc al Nexus One s’hi ha de configurar un compte de Google, i si no en teniu us ofereix la possibilitat de donar-ne d’alta un des del mateix telèfon. A partir d’aquí, al sistema se li pot indicar que sincronitzi el calendari i la llibreta de contactes amb el compte de Google, de manera que tot el que introduïm al telèfon ho tinguem després a Internet i viceversa.

El logotip del Nexus One apareix tan bon punt se l'engega. Foto: Guillem Alsina

Si tenim aquesta sincronització activada, també rebrem el correu electrònic de Gmail a temps real. Va a dir que encara no he tingut l’oportunitat de configurar-li altres comptes de correu d’altres proveïdors, però això és quelcom que es pot fer sense gaires problemes.

El procés d'engegada continua amb una bonica animació. Foto: Guillem Alsina

El rendiment general de la màquina és molt satisfactori; el processador SnapDragon de Qualcomm a 1 GHz. que munta ja ha de ser prou per a totes les tasques que realitza, i així es veu. La rapidesa amb la que carrega els mapes de Google i renderitza pàgines web és, simplement, impressionant.

Les aplicacions que porta incloses el Nexus One. Foto: Guillem AlsinaLa durada de la bateria no l’he pogut testejar a fons, ja que encara l’he tocat poc, però sembla bastant correcta. Això si, he pogut apreciar que si tenim la sincronització activada, baixa sensiblement amb un ús que podríem qualificar de normal. És quelcom natural tenint en compte que amb això activat estem recorrent al 3G constantment.

La càmera de fotos de 5 Mpx ofereix, pel que he vist, una qualitat normal de fotografia per al que són aquests aparells. Quelcom que li he trobat a faltar és un botó per maquinari per fer les fotos o gravar vídeo, ja que l’únic que hi ha és per programari, a la pantalla, i de vegades pot ser un pèl incòmode.

Parlant de botons per programari, un dels escassos punts negatius que destaco d’aquest telèfon és el teclat. Potser estic massa acostumat al teclat físic del meu Nokia N97, però la veritat és que fins i tot el teclat virtual d’aquest darrer és més còmode que el del telèfon de Google. En mode vertical, les tecles són molt petites, un problema que es soluciona en girar el telèfon (la pantalla automàticament rota per posar-se en horitzontal). No obstant, la resposta d’aquest teclat virtual no m’ha acabat de convèncer.

La capacitat multitàctil permet, per exemple, engrandir o empetitir els mapes a voluntat. Foto: Guillem AlsinaTambé un punt negatiu és que, si es vol eliminar el compte de Google del telèfon, s’ha de fer un resseteig complet d’aquest tornant-lo a l’estat de fàbrica, amb el que es perden totes les dades que hi teníem.

En el paquet del Nexus One, i a més del telèfon, s’hi inclou la bateria, carregador (amb connector per a sistema europeu i anglès), cable de connexió de dades (tant aquest com el carregador van a una connexió microUSB estàndard), auriculars i una bonica funda amb el logotip d’Android.

En general, la valoració que n’he tret és que el Nexus One és un bon terminal, equipat amb un sistema operatiu (Android 2.1) que flueix molt bé mercès a la potència del seu processador, que li sobra de bon tros i encara podria donar per a més. Una bona opció de compra, tan vàlida com l’HTC Hero, el millor terminal amb Android que he tingut a les meves mans fins a la data. Només l’inconvenient del teclat virtual li fa perdre punts en la meva consideració.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nexus One, el Google Phone a la mà”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio