Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, Noticies
Per fi Google s'ha atrevit a llançar un telèfon mòbil amb marca pròpia

Nexus One, el Google Phone

Ara cal veure com reaccionaran aquells fabricants que li han donat suport amb Android
By , on 24 de gener de 2010
Així és el terminal de Google, el Nexus One

Així és el terminal de Google, el Nexus One

Quan semblava que el fantasma del Google Phone, el telèfon mòbil propi de la companyia del cercador, s’havia esfumat amb la presentació d’Android, el 2009 es va acabar amb el renaixement d’aquests rumors que han acabat cristal·litzant en el Nexus One, un terminal fabricat per la taiwanesa HTC però que es vendrà amb marca Google.

La jugada a la què han apostat els nois de Mountain View es arriscada; no debades s’afirmava (i encara es diu) que el moviment faria “emprenyar” als fabricants que fins ara havien apostat per Android en els seus telèfons. Companyies com Sony Ericsson, Motorola o Acer han anat caient una rere l’altra sota l’influx de la plataforma basada en GNU/Linux de la companyia del cercador, ja que els ha permès de substituir un Symbian ara en poder de Nokia. I és lògic que, per moltes garanties que la finlandesa pugui donar, hom no confii la governabilitat dels seus smartphones a un programari desenvolupat essencialment per una rival directa.

Molta tinta (electrònica sobretot) s’ha vessat sobre el tema. Jo crec, però, que si Google llança un telèfon no ho fa perquè si; aquí podria fer referència a les dites populars sobre no fer-se les necessitats allà on hi tenim el menjar, però simplement m’acontentaré amb comentar que una empresa d’aquest calibre no fa res d’aquesta envergadura sense fer estudis de mercat i parlar amb els seus actuals partners. De ben segur que Google deu haver donat alguna solució o satisfacció a totes aquestes empreses fabricants.

També hi ha una gran varietat de petits fabricants que empren Android per als seus desenvolupaments, però la quota de mercat d’aquests és insignificant si la comparem amb les grans companyies fabricants, la seva influència mínima i la seva inquietud davant d’aquests fets inexistent.

Tècnicament, el telèfon es basa en un microxip Qualcomm a 1 GHz., amb una pantalla tàctil AMOLED de 3,7 polzades i 800×480 píxels, càmera de 5 megapíxels, WiFi i Bluetooth 2.1+EDR, tot això governat per la darrera versió d’Android, la 2.1 també anomenada Eclair. La seva venda es realitza únicament per web, en principi no està lligat a cap operadora en concret (és lliure) i de moment només es troba disponible als Estats Units, malgrat que en un moment o altre l’haurem de tenir també al nostre abast.

Alguns han dit fins ara que el Nexus One naixia amb la voluntat de ser un “iPhone killer”, però per a mi res més lluny de la realitat; el Google Phone el veig més dirigit cap a una altra mena de públic, més entès en matèria tecnològica, més geek, al què li agrada molt més remenar el seu telèfon per personalitzar-lo i canviar-li coses.

Veurem què passa a partir d’ara amb el llançament de nous models de terminals basats en Android.

Imatge: cortesia de Google

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nexus One, el Google Phone”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio