Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils
El telèfon d'Apple encara és referència al mercat, mentre que el de Google vol convertir-se en tot un “iPhone killer”

Nexus One o iPhone, quin és millor?

Tot i ser més modern, el Nexus One falla en certs aspectes davant del seu il·lustre adversari
By , on 17 de maig de 2010

El Nexus One. Fotografia: Guillem Alsina

Tot i que no ho admeti oficialment, és ben clar que el Nexus One de Google (que està a punt de ser llançat al nostre país de la mà de Vodafone) va néixer per a ser un “iPhone killer”, un terminal capaç de desbancar a Apple del capdamunt de la llista d’empreses més reeixides en aquest sector. Ho aconsegueix? La meva conclusió és que no.

Android és un bon sistema operatiu per a smartphones, i ho demostra sobradament en aquest telèfon. La interfície multitàctil (aconseguida mercès a l’actualització 2.1) demostra tot el seu potencial en el navegador web, que m’ha semblat força més ràpid que el Safari fins i tot en connexions GPRS. La navegació web és -i no podia ser d’altra manera- un dels punts més ben aconseguits del Nexus One.

Una altra cosa que m’ha agradat més d’aquest telèfon que del d’Apple és la bústia de correu electrònic, en la qual hi podrem definir tants comptes de tants altres proveïdors com vulguem i, a més de tenir una safata individualitzada per a cada una, disposarem també d’una safata d’entrada barrejada en la qual hi veurem els missatges de tots els comptes, distingits per un codi de color que es presentarà en una ratlla al capdavant del missatge. Aquesta facilitat es converteix en imprescindible un cop l’has fet servir en dos o tres terminals, i es troba a faltar quan canvies cap a una altra plataforma.

El funcionament de Google Maps és molt fluït en el Nexus One -és clar! Direu, i amb raó-, i ho remata la inclusió de Googles, el programari de realitat augmentada que permet, per exemple, saber davant de quin monument ens trobem amb tan sols fer-li una foto. Per a l’iPhone existeixen utilitats d’aquesta mena, però són desenvolupades per terceres parts i cal descarregar-les i instal·lar-les, mentre que per al Nexus One ja ve inclosa.

Pel que fa a la memòria, aquí al meu parer la balança s’inclina totalment cap a l’iPhone: mentre que el Nexus One no disposa de memòria interna per a fitxers (tan sols té mig giga de Flash que no es pot gestionar) i tan sols podem emmagatzemar dades mercès a targes microSD de fins a 32 GB, el terminal d’Apple disposa de memòria interna, variable segons configuració… malauradament, aquesta no és directament accessible, i només s’hi poden copiar dades mitjançant el programari iTunes.

El darrer iPhone. Imatge gentilesa d'Apple

Una altra cosa que no m’agrada de la memòria a base de targes microSD del Nexus i, en general, de tots els telèfons moderns, és que aquestes memòries es conceben com a ampliacions més o menys estàtiques de la memòria interna i, per tant, les ranures s’amaguen a l’interior del telèfon, el que fa que per a inserir la tarja hagis de treure-li la tapa i, en molts casos, desmuntar la bateria, com és el cas del Nexus One.

La durada de la bateria torna a capgirar les tornes: mentre que l’iPhone la “devora”, el Nexus One dóna un bon rendiment tan teòric com real, tot i que essent un smartphone, aquesta dura menys que en un telèfon convencional i senzill. De totes maneres, crec que HTC hagués pogut fer un esforç i posar-li una bateria de més de 1400 mA, amb el que la seva vida útil s’hagués allargat.

Punt i a part mereixen les pantalles. La de l’iPhone és, encara a dia d’avui, una de les millors del panorama telefònic, tot i que per la meva experiència personal, quan es mira a contrallum hom pot tenir algun problema de visibilitat (res que no pugui ser titllat de normal). La del Nexus One és molt bona… sempre i quan no es miri mai a contrallum.

És un defecte que, per a la qualitat i el cost d’un telèfon com aquest, trobo imperdonable. Quan l’he hagut de fer servir al carrer, sempre he acabat d’anar a buscar un lloc a l’ombra per trucar (i fins i tot per rebre alguna trucada!), doncs a contrallum era impossible veure-hi res a la pantalla.

Ara la gran pregunta: val la pena el Nexus One enfront de l’iPhone? Doncs jo us diria que, si el Nexus no està força més bé de preu que l’altre, no. I, fins i tot per als linuxers, hi ha opcions més interessants que aquest Android.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nexus One o iPhone, quin és millor?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio