Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Nokia E63 contra Blackberry, qui guanya la batalla?

Busqui, compari i esculli la opció que més s'adapti a les seves necessitats
By , on 10 de maig de 2010

Blackberry Curve 8520

L’aparició dels smartphones ha revolucionat el món de la telefonia mòbil. Ara ja no és estrany veure a gent al metro veient vídeos de Youtube o consultant el seu correu electrònic. És com tenir un petit ordenador al telèfon, una opció inimaginable fa només una dècada que ha trencat els nostres esquemes. El primer en arribar amb força va ser l’IPhone, encara ara un dels preferits de la joventut. Però l’abús de la pantalla tàctil en la telefonia en general, sumat a l’aparença desenfadada i lúdica d’aquest model, va facilitar a un altre gran monstre abraçar un sector de mercat que buscava una altra cosa. I així és com van triomfar els mòbils Blackberry, molt més enfocats a empresaris i executius. Així, els seus punts forts sempre han estat la connectivitat i la missatgeria.

La principal diferència, però, entre tots dos dispositius és la que salta a la vista i tot el que se’n deriva. Així doncs, mentre un dels dispositius és de pantalla tàctil, l’altre disposa de teclat Qwerty. Lògicament, les dimensions de la pantalla de l’IPhone són superiors a les de la Blackberry, amb la qual cosa és evident quina sembla tenir més qualitat (a nivell pràctic, la qualitat és la mateixa) i, per tant, quin tipus de prestacions fomenta. Però, a més, existeix una altra diferència destacable pels usuaris. Mentre un dels dispositius només l’ofereix una companyia al nostre país, l’altre l’ofereixen diverses. Això vol dir avantatges pel que fa ofertes, preus i tarifes. Tot plegat fa més assequible obtenir mòbils amb contracte de Blackberry que d’IPhone.

Així doncs, el negoci als de Blackberry no els va gens malament. Ja tenen al mercat dotze models diferents, els més nous amb funcions com mapes, GPS o càmares de fotos de prou bona qualitat. No obstant això, no fa gaire els ha nascut competència per part d’un dels gegants del sector que, a més, disposa d’un sistema operatiu (el Symbian OS) que lidera el mercat dels telèfons intel·ligents dominant-ne més del 50% i que, per tant, és compatible amb una multitud d’aplicacions. Es tracta del Nokia E63, ofert per algunes companyies des de 0€ per Pimes i autònoms. Comparteix amb la Blackberry la idea del teclat Qwerty, així com moltes de les prestacions. De totes maneres, no són precisament idèntics. Per això ara comparem les prestacions d’aquest model amb les de un dels Blackberry més nous: el BlackBerry® Curve™ 8520.

La fonamental i més distintiva té a veure amb la interfaç d’usuari. Malgrat les similituds estètiques entre tots dos models (enormes, per cert), el Nokia té quelcom que la Blackberry no té: pantalla tàctil. Així doncs, podem escriure-hi còmodament en el teclat i, a més, moure’ns per les diferents prestacions amb els dits.

Si ens fixem ara en la durada de la bateria en repòs i en conversa, una d’aquelles coses que sempre ens donen mal de caps, ens trobem que en tots dos casos el temps en espera que admeten és espectacular. Disset dies en el cas de la Blackberry y 18 en el cas del Nokia. Tot i que tots dos estan molt igualats en aquest sentit, no és així en el cas del temps en conversa. En el cas de la Blackberry, aguanta fins a quatre hores i mitja. En el del Nokia, mitjançant la tecnologia GSM, pot arribar a suportar-ne onze.

Nokia E63

Potser una de les diferències més destacables entre aquests dos models concrets és la tecnologia 3G. Al contrari del que es pot pensar, la BlackBerry® Curve™ 8520 no en té, igual que molts altres models de la mateixa. Sí que en té, en canvi, la Blackberry Pearl 9100, per exemple. Probablement això tingui a veure amb qüestions d’especialització: dotze models permeten a l’usuari prioritzar però, com veiem, no tenir-ho tot. El Nokia E63 sí que disposa de tecnologia 3G, així com de vídeo-trucada i radio, dues prestacions extra que tampoc ofereix aquest model de Blackberry.

Ens queda un altre factor a comparar i que sovint no es té en compte. Tot i que a nivell de contaminació mediambiental estan molt igualats (tots dos reben una nota de tres de cinc), un emet un nivell de radiació ionitzant superior a l’altre. És el que es coneix com a “tasa s’absorció”, i es calcula en W/Kg. La de la Blackberry és de 1,22 W/Kg i la del Nokia, 1,03 W/Kg. Sigui com sigui, es desconeix la magnitud dels efectes perjudicials que poden arribar a tenir aquestes emissions.

Pel que fa les qüestions en comú, que també hi ha, destacar que tots dos disposen de connexió WiFi. Malgrat que moltes Blackberry van escasses de memòria (1G), darrerament aquesta capacitat pot ampliar-se. En el cas del Nokia E63, porta de fàbrica les 8G. Tots dos ofereixen una navegació prou ràpida, sobretot pel que fa la consulta de correu electrònic.

Així doncs, tenim dos models molt similars disposats a fer-se la competència l’un a l’altre. Potser el pitjor handicap per a Blackberry és que Nokia té molts adeptes des de fa anys. No és un nom nou, és un nom consolidat amb clients fixes. Per altra banda, Blackberry té un factor al seu favor: varietat de models, especialització i experiència. Ofereix el que ofereix en diferents versions, igual que succeeix amb IPhone. Son iniciatives especialitzades en smartphones, la qual cosa permet centrar-se plenament en les millores d’aquest tipus de dispositius.

Ara ja en coneixem les característiques de cadascún, només cal que escollim el nostre. A la xarxa trobarem un bon munt d’ofertes que de ben segur que s’adapten a les nostres necessitats. El món ja és a les nostres mans, no siguis l’últim en descobrir-ho.

Fotos: BlackBerry Curve 8520 Browser per chrissatchwell i Nokia E63 oh my. [trial] per philcampbell a Flickr.com

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nokia E63 contra Blackberry, qui guanya la batalla?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio