Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Nokia N900, a prop de l’ordinador portàtil

Gran memòria, connectivitat i aplicacions extres
By , on 29 de setembre de 2009
Pantalla  tàctil de 3,6 polsades i teclat

Pantalla tàctil de 3,6 polsades i teclat

L’evolució tecnològica fa que productes com els telèfons mòbils, l’ordinador i la PDA cada cop conflueixin més en un sol producte que conjuga les millors prestacions de cadascun. Aquest és el car del nou producte de Nokia, el Nokia N900, en principi catalogat dins la telefonia mòbil però en un sentit molt més complet.

Si bé el concepte de mòbil semblava que tendia a reduir cada cop més el seu tamany, els darrers productes han comportat un augment de la seva mida en molts casos, però per altra banda amb resultats molt ergonòmics. El Nokia N900, en concret, incorpora una pantalla tàctil de 3,6″ amb un teclat en el seu inferior, cosa que comporta una mida més gran però una gran comoditat per a l’usuari.

Un fet destacable per a començar és la seva capacitat d’emmagatzematge, doncs compta amb una memòria interna de 32 GB que ens permetran descarregar gran quantitat d’arxius, aplicacions, images, etc., i portar-les sempre a sobre. A això s’incorpora un processador de 600 MHZ i 1 GB de RAM.


Càmera de 5 megapíxels i molt bones prestacions

Càmera de 5 megapíxels i molt bones prestacions

Un altre fet destacat és la connectivitat, amb 3G/HSPA y WIFI, que ens permetrà l’accés a Internet a gran velocitat, la qual cosa era necessària per al volum de capacitat que podem emmagatzemar i descarregar a l’aparell.

Ara anem a més aspectes interessants del Nokia N900, probablement els que més interessen als possibles compradors. En imatge disposarem d’una càmera de vídeo amb prestacions a l’alçada de qualitat de tot el producte. 5 Megapíxels amb òptica de Carl Zeiss, autofocus i flash LED dual, i possibilitat de gravar en format panoràmic. Així doncs, conjuguem dos aparells més en un tot garantint una qualitat destacada. Encara en l’apartat de la imatge, el Nokia N900 incorpora el servei OVI Comparte i Flickr amb els quals podrem compartir fotos i vídeos a la xarxa, i es poden Geoetiquetar-se amb el GPS que també incorpora. Precisament el GPS és una altra aplicació interessant, doncs ens permet, com qualsevol altre aparell per sí sol, calcular les rutes més adients per als nostres desplaçaments.

L’apartat del so es concreta en un MP3 de bona qualitat per a escoltar i emmagatzemar una alta quantitat de música. Què més podem demanar? Doncs un aspecte més destacable anomenat Maemo. Parlem d’una comunitat d’usuaris i desenvolupadors basat en la tecnologia Linux i el programari lliure que ens donarà accés a escriptoris personalitzats, widgets que podrem descarregar i un navegador basat en Firefox3.

Així doncs, si tenim en compte tots els aparells independents que s’uneixen en aquest Nokia N900, el seu preu de 599€ no ens ha d’espantar. Imagineu comprar un GPS -el Tom Tom està al voltant dels 200€-, un MP3 de qualitat, una PDA i un portàtil, quan us costaria? El Nokia N900 us dóna moltes de les seves prestacions i, a més, la comoditat de poder porar-ho sempre amb vosaltres.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nokia N900, a prop de l’ordinador portàtil”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio