Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Nokia registra pèrdues del 40% durant el segon semestre d’any

La guerra dels smartphones posa en perill la supremacia finlandesa
By , on 26 de juliol de 2010

El Nokia X6 ve equipat amb 16Gb de memòria interna

Nokia vivia feliç en el seu núvol de preponderància, avançant-se a totes les grans novetats tecnològiques i convertint-se en la marca de capçalera de milions d’usuaris. Sobretot a l’Estat Espanyol, històricament un dels seus millors mercats. Nedava en l’abundància sense gaire preocupacions fins el gegant de la poma, també conegut amb el nom d’Apple, va llançar un sofisticat smartphone pel qual tots vam començar a bavejar. Acabava de néixer el concepte d’smartphone.

I no és que els mòbils Nokia no és posessin les piles, més aviat al contrari. Però la competència està resultant especialment dura. El monopoli moral de la firma finlandesa és en perill perquè un nou concepte de telefonia l’ha convertida en una de tantes, i això és comença a notar en els resultats. Malgrat mantenir encara més d’un 30% de la quota de mercat de mòbils, les seves ventes durant aquest segon semestre d’any han baixat un 40% respecte el mateix període del 2009, segons podem llegir al diari El Mundo. I és que no només Apples és avui competència. També l’amic Google se suma a la causa.

La companyia ha reconegut els canvis en el mercat i es mostra disposada a contraatacar mitjançant nous models, com l’N8 amb la versió avançada del sistema operatiu de Nokia: Symbian 3. Un sistema que ja ha passat pels primers anàlisis d’usuaris experts i ha obtingut un aprovat justet, tal i com podem llegir a Xataka.com. El mòbil en si mateix manté l‘habitual excel·lència de Nokia en hardware, un dels factors que han ajudat a la firma a despuntar en el mercat durant anys. Així doncs, hi trobarem una càmara i un sistema de seguretat dels millors del mercat. Per altra banda, però, el Symbian es queda curtet respecte a la resta d’smartphones. Les millores més importants s’haurien de produir, segons apunten, pel que fa la navegació. Malgrat que el sistema suporta Flash (quelcom gairebé inèdit), per tota la resta és idèntic a allò que ja hem vist fins ara. Cal esperar, però, a que es presenti la versió definitiva.

No obstant això, i com dèiem abans, la companyia manté un volum de ventes envejable. I més donades les circumstàncies i la dificultat d’adaptació. Alguna cosa ha d’haver-hi al darrer, i potser hi trobem la fidelitat dels amants de Nokia. Així doncs, un usuari estàndard de Nokia que vulgui fer el salt als smartphones pot trobar més que suficient en allò que ofereixi, per exemple, el nou N8. No és pas cap expert i en tindrà prou amb allò més habitual sumat a unes característiques tècniques excepcionals. La cosa canvia en el cas dels mòbils Pymes- autònoms, més exigents a l’hora d’escollir el que per a ells és una eina de treball. Sigui com sigui, Nokia ofereix actualment dispositius molt interessants per a tot tipus d’usuaris. I avui en presentem uns quants, tots ells mòbils amb contracte a molt bon preu (o fins i tot cost zero) amb la companyia Orange.

Porta el teu N97 al cotxe i perdre't serà impossible

Així, per exemple, trobem diversos mòbils amb llicència de GPS per sempre. Ideals per a persones que, per feina o per plaer, es veuen obligades a moure’s molt. Ja sigui a peu o en cotxe, doncs de vegades pensem que un GPS només és qüestió de vehicles quan no és cert. L’N97 Mini Navy s’ofereix al client connexió Wi-Fi, càmara de 5 megapíxels i memòria de 8GB ampliable fins les 16GB. Una meravella que ara, a més, pots gaudir amb navegació gratis per a cotxes i vianants. Només cal que et descarreguis la nova versió de Nokia Maps per disposar sense cap cost d’aquest servei. A més, podràs accedir a les guies de ciutats de Lonely Planet i Michelin, informació sobre trànsit i radars, etc. Un aparell complert des de zero euros només amb l’operadora taronja.

Per altra banda, també és recomanable gaudir d’un X6 Navi. De característiques molt similars, inclou 16GB de memòria interna i és pensat perquè en gaudeixis i et mantinguis sempre connectat a les xarxes socials. També molt enfocat al tema de la navegació GPS, si decideixes aconseguir-ne un, Orange et regala un suport original pel que el portis al teu cotxe. Igual de recomanables són els mòbils tipus E72 i E63, potser un pèl menys sofisticats però amb les mateixes prestacions i teclat qwerty. Ideals per a professionals i per a l’enviament i rebuda de correus.

Però no tothom desitja mòbils tan avançats, potser perquè ni tan sols els necessiten. En aquest sentit Nokia continua sent una companyia avantatjada, doncs porta prou temps al mercat com per oferir una gran varietat. Així doncs, els usuaris més clàssics també poden fer-se amb un mòbil de trucar, penjar i enviar missatges. Això sí: amb un gran disseny i bones prestacions i amb la garantia de qualitat d’una marca puntera. Pel que fa els clàssics, ningú en té dubtes: ¿Qui es pot resistir a la sofisticació, resistència i comoditat d’un Nokia? Fer-nos amb un 2720 o un 2730 no ens costarà ni un cèntim i ens permetrà gaudir de la millor experiència en telefonia tradicional.

Ens trobem, doncs, davant d’una companyia que no abandona la lluita. Pel que fa els clàssics, segueix sent la reina. Tots hem tingut certs models Nokia que gairebé han marcat etapes generacionals del jovent del segle XXI. I pel que fa els smartphones, encara té molt camí per fer, tot i que segueix a la recerca del seu propi mercat i ofereix algunes de les millors gangues pel que fa navegació. No obstant això, el quasi monopoli que va aconseguir en el passat és potser una utopia de cara el futur. Dit d’una altra manera, és irrecuperable. Quan Apple i Google es fiquen pel mig, sigui quin sigui el sector, converteixen en or allò que toquen i arruïnen la competència. Que agraeixi Nokia haver-ne sortit viva!

Fotos: Nokia-X6-16GB-black per Micky.! i IMG_0802 per mackarus a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nokia registra pèrdues del 40% durant el segon semestre d’any”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio