Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, Noticies

Nokia tira amb bala contra l’iPhone amb el 5800 XpressMusic

By , on 10 de octubre de 2008

El Nokia 5800 XpressMusic fent el que fa millor, reproduir cançonsLa companyia finlandesa s’ha hagut de retractar del menyspreu que havia mostrat inicialment per la interfície multitàctil del telèfon d’Apple, desenvolupant un nou terminal que empra, precisament, aquesta forma de relacionar l’usuari i l’aparell.

El nou Nokia 5800 XpressMusic neix amb una clara intenció no manifestada explícitament pel fabricant finlandès de fer-li la competència a l’iPhone, que ja s’ha començat a veure com una clara amenaça per part de tota la industria de la telefonia mòbil. El nou terminal de Nokia es posarà a la venda sobre finals d’any, i es dirigeix sobretot als usuaris més melòmans.

Les primeres informacions sobre aquest telèfon es van filtrar a la premsa fa poc més d’una setmana, juntament amb el rumor de que seria presentat a finals de la setmana passada, com efectivament així ha estat.

El seu aspecte és elegant, amb un frontal allargat en el que destaca la seva gran pantalla de 3,2 polzades en format panoràmic. De fet, s’està convertint en un tret distintiu de tots els dispositius amb interfície tàctil això de tenir una gran pantalla que ocupa gairebé tota la part frontal.


[ad]

Sota aquesta pantalla hi trobem tres botons, dos dels quals s’identifiquen ràpidament amb els que serveixen per rebre una trucada o penjar el telèfon. El tercer (al mig dels dos anteriors) suposo que serveix per passar a la pantalla anterior quan anem progressant dins dels menús de les aplicacions, o bé per tornar a la pantalla inicial.

El sistema operatiu que munta és l’habitual Symbian (ara amb més motiu d’ençà de l’adquisició del consorci que el produeix per part de la mateixa Nokia) en la seva versió 9.4 amb la ja habitual interfície d’usuari S60.

Una visio general del nou terminal de la companyia finesaA aquesta interfície d’usuari se li afegeixen dos elements novedosos: es tracta de dues barres de menú anomenades Contacts Bar i Media Bar. A ambdues s’hi pot arribar mitjançant la pulsació d’una sola icona, i busquen ser un accés ràpid a la informació que es considera essencial en un telèfon.

A la Contacts Bar hi trobem tota la informació que puguem tenir sobre els nostres contactes, tal com els missatges SMS o de correu electrònic que ens hem creuat amb aquella persona, o fins i tot les actualitzacions del seu bloc. Pel que fa a la Media Bar, pel seu nom ja us podeu imaginar que fa referència amb tot allò que tingui a veure amb mitjans digitals (audio, vídeo, fotos), i podem trobar-hi tot això més animacions Flash (el programari del telèfon inclou un reproductor d’aquest format de fitxer) i descàrregues variades des d’Internet (música, vídeos).

Parlant de les descàrregues des d’Internet, aquest telèfon és un dels primers compatibles amb el servei Comes With Music, una botiga virtual de música que Nokia proporciona als propietaris d’un dels seus mòbils. Aquesta botiga en línia no depèn d’operadora, sinó de la mateixa fabricant, i el servei s’anirà desplegant paulatinament arreu del món.

No hi ha cap mena de dubte que el binomi iPhone més iTunes ha marcat època, i s’ha constituït com l’exemple del camí a seguir per a fabricants i prestadors de serveis. Fins i tot l’App Store ja té els seus clons per a Windows Mobile i Android.

En el cas de la música, el servei de Nokia no serà l’únic que proporciona un fabricant de terminals als seus clients, car la seva més directa rival, la sueco-japonesa Sony Ericsson, també té previst el llançament de PlayNow Plus, un servei homòleg al de la finesa que permetrà als seus usuaris la descàrrega de música en format MP3 des d’Internet.

Un tema “espinós” en aquest camp de les descàrregues de música des d’Internet és el dels drets digitals, el famós DRM. Doncs bé, sembla que les cançons que descarreguem des de Comes With Music seran totalment lliures, és a dir, que no tindran restriccions DRM. Com ho sé? bé, de fet, ho suposo, però baso la meva suposició primer en el fet que quan s’acabi la nostra subscripció al servei, si no la volem renovar les cançons romandran al nostre dispositiu (quan el més habitual és que en aquest instant desapareguin), i en segon lloc en què les cançons (almenys per noticies que en tinc) es podran traspassar a un altre dispositiu com ara un reproductor MP3.

Tornant a la pantalla, aquesta és d’alta definició amb una resolució que pot arribar als 640×360 punts. En rotar l’aparell, la pantalla també gira gràcies als acceleròmetres inclosos dins del terminal.

La memòria per a emmagatzematge de dades és potser el punt més criticable de l’aparell o, per concretar més, de la campanya publicitària engegada per Nokia per donar-lo a conèixer: resulta que es pot llegir gairebé a tot arreu que el 5800 XpressMusic compta amb 8 Gigabytes de memòria, però quan vas a mirar les especificacions només consten 81 Megabytes de memòria interna. On ha anat a parar la diferència?

El telefon, situat en horitzontal

El 8 GB. publicitats són els que hi ha a la tarja microSD que acompanya el paquet de venda, quelcom que trobo que Nokia hauria d’aclarir ja que si no molts potencials clients donaran per fet que aquesta quantitat d’espai ve dins del telèfon quan no és així. La ranura microSD, per cert, accepta targes de fins a 16 GB. de capacitat.

El processador de gràfics de l’aparell és 3D, de manera que girant-lo es pot convertir en una mena de consola de vídeojocs portàtil, amb el que no seria d’estranyar que Nokia el convertís en una mena de successor del N-Gage. També tenim un cable de connexió al PC en format micro-USB per una banda i USB 2.0 per l’altra per tal de realitzar la sincronització i els traspassos de dades.

El telèfon inclou també ràdio FM, mans lliures integrats i dues càmeres de fotos/vídeo. La principal és la de la part posterior, amb 3,2 megapíxels i capacitat per filmar vídeo, mentre que també en té una de davantera per a vídeotrucades. Complementen l’equipament la connectivitat Bluetooth 2.0, la compatibilitat amb aplicacions Java i la sortida per al televisor amb cable de connectivitat inclòs a la caixa.

Per a l’entrada de dades, tenim que se’ns poden presentar dos teclats tàctils virtuals en pantalla: un d’alfanumèric per als números de telèfon i un altre de QWERTY complet per als missatges SMS, correus electrònics o entrades de l’agenda.

En general, i sense haver-li posat la mà a sobre, em sembla que ha de ser un bon telèfon amb uns acabats impecables tal i com ens té acostumats Nokia. No en va, aquesta companyia finlandesa és la reina de la telefonia mòbil…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nokia tira amb bala contra l’iPhone amb el 5800 XpressMusic”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio