Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils
Nokia ens fa un “regal”

Obrint el nou N8 (unboxing)

La companyia finlandesa ha volgut donar una nova oportunitat al sistema operatiu Symbian per a un smartphone
By , on 22 de setembre de 2010

Fa uns quants dies, Nokia presentava a Londres la seva nova gamma de smartphones (telèfons intel·ligents). Concretament es tractava de quatre models, cadascun d’ells adreçat a un segment de públic concret i amb la suma dels quals s’aconsegueix abastar gairebé qualsevol perfil d’usuari.

Entre aquests, però, el que més ha destacat ha estat el model N8 per les seves especificacions i acabats. És un terminal dirigit eminentment als amants de l’oci personal, per a què puguin veure les seves pel·lícules, escoltar la seva música i connectar-se a Internet allà on es trobin.

No disposa d’un dels processadors més potents del moment (que funcionen a 1 GHz.) si no que es “conforma” amb un ARM11 a 680 Mhz. La pantalla, però, si que suposa un canvi a millor respecte a anteriors models del constructor finlandès: una AMOLED capacitativa de 3,5 polzades amb resolució nHD (640×360 píxels).

La càmera satisfarà les necessitats dels aficionats a la fotografia més recalcitrants: òptica Carl Zeiss, focus de xenó amb eliminació automàtica dels ulls rogencs, i 12 megapíxels de resolució. Amb un mòbil com aquest, l’usuari mitjà no necessita d’una càmera de fotos.

L’emmagatzematge no arriba al nivell de l’N97 o l’N900, amb 16 GB. de capacitat a la memòria interna (la meitat dels dos abans esmentats) ampliables a base de targes microSD.

Per començar a promoure la seva nova “criatura”, Nokia ha penjat a la Xarxa un vídeo interactiu d’un unboxing (literalment, treure de la capsa) del N8, quelcom que s’ha posat molt de moda darrerament (i és que, a qui de nosaltres no ens fa il·lusió obrir un paquet amb una cosa que volem estrenar?) en tota mena de pàgines web sobre tecnologia. És el mateix vídeo que podreu trobar obrint aquest article.

El aquesta creació podrem triar entre tres personatges per fer l’unboxing, cadascun d’ells lligat a un color diferent del telèfon. Compte a fer-ho abans que el vídeo s’acabi, malgrat que si no ho fem així, sempre podrem rebobinar una mica cap enrere i escollir l’opció preferida. També comptarem amb vídeos que ens detallen diverses de les principals característiques del terminal, que podrem escollir just després de que cadascun dels “unboxers” hagi obert el paquet i explicat què hi ha. Al cap i a la fi, tot són vídeos lligats els uns amb els altres aprofitant la interactivitat del format Flash

Per acabar, esmentar-vos que tots els models presentats per Nokia a Londres munten el sistema operatiu Symbian^3, una renovada versió de la clàssica plataforma que havia estat molt criticada els darrers temps pel seu endarreriment tecnològic. La imbricació del toolkit QT a la base del sistema per a construir la interfície gràfica de les aplicacions, la capacitat de reproduir vídeo en HD (Alta Definició per les seves sigles en anglès) o el poder treballar amb widgets són algunes característiques incloses en aquesta nova versió, i moltes més que veurem al llarg dels propers mesos, car aquest només és el primer pas d’un llarg recorregut per a Symbian.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Obrint el nou N8 (unboxing)”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio