Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, Noticies

Palm Pre: l’Au Fènix reneix de les seves cendres

By , on 21 de gener de 2009
El Palm Pre desplegant tot l'encant de la seva interfície gràfica

El Palm Pre desplegant tot l'encant de la seva interfície gràfica

Les accions de Palm pugen com l’escuma mentre alguns analistes afirmen haver vist una màquina capaç de fer-li la competència a l’iPhone d’Apple. Què ha passat? la presentació en el CES del Palm Pre.

Feia temps que Palm estava en via morta com a un simple fabricant de smartphones. La companyia nord-americana fou la que va encetar el mercat de les PDA‘s gràcies al Palm Pilot quan encara era tan sols una divisió d’U.S. Robotics, però va perdre el tren dels smartphones en trigar a entrar-hi. Única usuària del seu propi sistema operatiu (Palm OS) juntament amb Treo (a la qual va acabar adquirint) i Sony (sèrie de PDA’s Clié, populars al Japó però poc conegudes aquí), es va posar “nerviosa” quan Microsoft va entrar en el sector amb Windows CE i la seva versió per a telèfons mòbils Windows Mobile. A això se li ha d’afegir l’èxit de Symbian en els telèfons mòbils gràcies a Nokia i a què cada dia afegia noves funcionalitats fins arribar a convertir-se en una excel·lent opció per als smartphones.

Poc a poc, el mercat potencial de Palm s’anava estancant, empetitint, i tecnològicament el Palm OS es quedava enrere. Les tecnologies de nova generació passaven de llarg per a aquesta plataforma, que trigava molt en adoptar-les. El poc èxit de la darrera versió (gairebé ni tan sols adoptada per Palm per als seus propis aparells) en signaven el certificat de defunció.


[ad]

Als ulls de molts, Palm feia temps que anava a la deriva. Havia promès feia temps una nova plataforma que no acabava mai de sortir a la llum, almenys no fins ara. En el CES de Las Vegas ha vist la llum el Palm Pre, un nou telèfon mòbil que funciona sota webOS, el nou sistema operatiu de la companyia.

Segons informa la mateixa Palm, webOS és un desenvolupament que parteix de zero. Si inicialment s’especulava amb què es partiria de GNU/Linux per a la seva construcció, no s’han donat indicis públics d’això; Palm sembla guardar com un secret en què s’ha inspirat o quins elements ha pres d’altres plataformes.

El Palm Pre, amb el teclat desplegat

El Palm Pre, amb el teclat desplegat

L’aspecte visual del webOS ha estat molt treballat, i preparat per a interfícies multitàctils, que és el que està de moda. Pel que fa a les aplicacions, aquestes es basen en l’accés a Internet. Així, per exemple, la llibreta de contactes és capaç de sincronitzar-se amb les llibretes de diversos serveis de correu electrònic en línia. Però del què estan més orgullosos a Palm és de la nova aplicació de calendari, que pot sincronitzar-se amb els calendaris de Facebook, Google i Outlook. Naturalment, qualsevol canvi en les dades del Pre es reflectirà també en els corresponents serveis en línia.

El Pre és un dels primers telèfons que presenta un tipus d’escriptori semblant al dels sistemes informàtics, on les finestres de les aplicacions es poden fer més petites per deixar-ne pas a d’altres (en l’iPhone ocupen tota la pantalla). També disposa de widgets redimensionables.

En definitiva, Palm ha creat el què pot ser definitivament un “iPhone killer“, tal i com l’anomenarien els nord-americans; un aparell capaç de plantar cara de tu a tu al telèfon de la companyia de Cupertino i conquerir als usuaris. Seria ben bé el primer, car els intents que s’han fet fins ara per part de Nokia (5800 XpressMusic), HTC (Touch i altres models) i Google (T-Mobile G1 amb Android), no han estat a l’alçada segons els analistes. Alea Jacta Est.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Palm Pre: l’Au Fènix reneix de les seves cendres”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio