Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

‘Project ARA’: El mòbil modular de Google serà llançat al mercat al 2017

Un mòbil a peces per ser personalitzat
By , on 16 de juny de 2016

L’empresa Google ha confirmat que tenen previst oferir als desenvolupadors el seu primer telèfon modular, batejat com a ‘Project Ara’. Després d’anys de problemes tècnics i de retards, la companyia nord-americana es troba en una fase avançada del seu projecte de mòbil format per mòduls independents, que previsiblement arribarà als usuaris a partir de 2017.

En el marc de la conferència anual de desenvolupadors de la marca de Mountain View, l’empresa tecnològica ha presentat un vídeo en el es pot apreciar el seu nou mòbil amb tot detall. Els mòduls del smartphone de ‘Project Ara’ tenen un disseny senzill i funcional, per la qual cosa complirien amb la promesa llançada anys abans per Google d’oferir un terminal mòbil que es pogués configurar amb mòduls d’una forma molt simple, apte per a qualsevol tipus d’usuari.

Amb aquest projecte, Google permet portar als usuaris una tecnologia “mai vista abans” al món dels ‘smartphones’, amb l’objectiu que sigui l’usuari del terminal el que cada matí decideixi què ús vol donar al seu mòbil, afegint-li els components més adequats per a cada funció. Així doncs, Google comercialitzaria parts separades en diferents qualitats que serien adquirides per l’usuari en funció de les seves necessitats, d’aquesta forma tothom podria tindre un mòbil molt més a la seva mida.

I quines peces podrem personalitzar al nostre terminal de ‘Project Ara’? Segons el vídeo promocional de Google, els usuaris podrem escollir els altaveus, micròfon, la càmera, una segona pantalla i altres components que aplicar a la part posterior; doncs sembla que la pantalla del mòbil no està inclosa en els mòduls intercanviables. Cadascú podrà jugar amb aquest aparell per a tindre en cada moment el mòbil que li fa falta; sense necessitat de reiniciar o instal•lar nous programes; al moment, podem disposar d’un mòbil diferent.

L’empresa destaca que aquests mòduls podran inserir-se o retirar-se sense haver de reiniciar el terminal ni instal•lar cap tipus de programari, simplificant el seu ús i fent accessible aquesta tecnologia a qualsevol usuari. Sembla que finalment el ‘Project Ara’ acabarà convertint-se en una realitat, tot i que caldrà esperar al pas dels terminals per part dels desenvolupadors i a les modificacions que puguin haver-hi després arran d’aquesta primera toma de contacte.

No serà fins a l’any vinent quan els nous mòbils modulars de Google arribin al mercat, així que els usuaris ens hem de conformar –de moment– amb les imatges del vídeo promocional que ha presentat la companyia tecnològica. I ja veurem si aquest nou model de terminal té l’èxit esperat per Google i si aquest es converteix en el model d’smartphone del futur.

Imatge: Google ATAP

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Project ARA’: El mòbil modular de Google serà llançat al mercat al 2017”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio