Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, Noticies
Netbooks basats en xips ARM, molts dispositius Android i la quarta generació de connectivitat

Què ens portarà aquest proper Mobile World Congress?

La fira mundial de la mobilitat torna un any més a Barcelona
By , on 15 de febrer de 2010
El rètol que dona la benvinguda als assistents a la Fira de Barcelona. Foto: Guillem Alsina

El rètol que dona la benvinguda als assistents a la Fira de Barcelona. Foto: Guillem Alsina

Com cada febrer per aquestes dates, comença una nova edició del Mobile World Congress, l’esdeveniment de referència en el món de les tecnologies mòbils en general i, més concretament, de la telefonia.

Fins ara s’ha parlat força als mitjans de la suposada absència de Nokia, rumors provocats perquè la finlandesa no comptarà amb estand dins del que és l’àrea d’exposició, però sí que tindrà una presència física fora de la fira en si, un espai a l’edifici de la ONCE, molt a prop del recinte firal de Montjuïc.

Apple continua sense posar peu al congrés, mentre que Google ho fa de manera molt testimonial amb el que s’anomena una “suite d’hospitalitat”, que no vol dir altra cosa que una habitació reservada en una zona especial i la que hi conviden a qui els sembla oportú i prou.

La fira esdevé l’aparador mundial de les tecnologies mòbils durant els seus quatre dies de durada, i s’hi poden veure les principals tendències que despuntaran al llarg de la resta de l’any. Enguany, una de les novetats més destacables la constituirà la quarta generació de telefonia mòbil i, més concretament, la tecnologia LTE que sembla es perfila com la candidata a portar-la a les principals operadores. L’espanyola Telefònica i la subministradora d’equipaments Nokia Siemens en faran una demostració els dies que duri la fira, al mateix recinte firal de Barcelona.

D’altra banda, un altre focus d’interès seran els diferents dispositius que seran presentats a la fira, com ara Tablets PC de nou format com l’iPad d’Apple o el Slate d’HP, i els netbooks. I d’entre aquests, els que probablement despertaran més interès seran els basats en xips d’arquitectura ARM com els SnapDragon de Qualcomm.

Microsoft, per la seva banda, presentarà el nou Windows Phone 7, el successor de la versió 6.5 presentada, precisament ara fa un any, al mateix esdeveniment. Tot i això, i malgrat el potencial de la companyia de Redmond, aquesta està perdent quota de participació en el mercat de la telefonia mòbil, i el futur no pinta gaire bé davant l’allau de dispositius Android i altres plataformes basades en GNU/Linux.

Precisament Android crec que serà un dels grans protagonistes de la fira, amb un gran nombre de dispositius presentats tan per les grans com per les petites companyies fabricants, ja que serà emprat no només en telèfons sinó també en netbooks i Tablet PCs.

En definitiva, comencen quatre dies en els que Barcelona es convertirà en la capital mundial de les tecnologies mòbils.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Què ens portarà aquest proper Mobile World Congress?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio