Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Samsung guanya una batalla a la guerra de patents

Apple pot recórrer la decisió del Tribunal d’Apel•lació d’Austràlia
By , on 3 de desembre de 2011

Hi ha una ferotge guerra de patents en marxa entre els dos gran fabricants de tablets del món. Sembla ser que Apple no vol que l’espai que té guanyat amb l’iPad sigui mossegat per la Galaxy Tab 10.1 de Samsung. El mateix Steve Jobs va deixar dit a la seva biografia que el que havia fet Samsung era un “robatori”. Consideren els d’Apple que la pantalla multitàctil de les tablets de Samsung és una còpia de les de l’iPad i per tant ja va uns quants mesos que van començar a denunciar-ho. Aquestes denúncies van esdevenir prohibicions de venda cautelars que han acabat per afectar la distribució de les Galaxy Tab.

És molt semblant la Galaxy Tab a l'iPad?

Per exemple, des de l’octubre de 2011 no es podien vendre aquestes tablets de Samsung a Australia. A finals del mes de novembre el Tribunal d’Apel·lació d’Austràlia va aixecar aquesta prohibició interposada per Apple per robatori de tecnologia i així (tot i que aquesta decisió es pot recórrer) Samsung podrà tornar a vendre. A Alemanya, Samsung va haver de comercialitzar una versió modificada de la Galaxy Tab per tal d’evitar les acusacions d’Apple (i ara sembla que també la olen denunciar).

Situacions semblants s’han donat en altres països (Estats Units, Corea del Sud, Japó) i també a la inversa: també a Alemanya i a Australia, a més d’altres dos països, és Samsung qui ha expressat la seva voluntat d’aturar la venda del nou iPhone 4S d’Apple per considerar que copia tecnologia seva.

És un fet curiós que tot i les demandes creuades entre les companyies, aquestes tenen molts vincles entre elles. Per exemple, Samsung és el proveïdor de gran part dels components interns de la tablet d’Apple. Aquest problema de patents ve donat perquè la Galaxy Tab de Samsung s’està posicionant com una alternativa atractiva a l’enlluernador iPad d’Apple. Totes dues tablets tenen prestacions semblants, tot i que els sistemes operatius són diferents.

La qüestió és: quines patents s’estan violant? El tema és complicat perquè el món de les patents està molt lligat al de les disputes legals. Una patent tecnològica hauria de ser un recolzament legal per a que algú que hagi fabricat alguna cosa estigui emparat per la llei els seus drets comercials estiguin assegurats. Ara bé, quan el que es patenta és un concepte el tema es complica. Podem patentar que algú faci servir la punta dels dits per obrir aplicacions? Podem patentar que els programadors posin botons per actualitzar continguts? Aquests intangibles tan comuns i generals són el gran problema i és tasca dels jutges decidir si són un abús o si són patents legitimes. És la guerra de patents una manera de fer joc brut amb la competència.

Foto | renee wang1 a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Samsung guanya una batalla a la guerra de patents”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio