Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Mòbils
Escolta un tros de la cançó i et diu quina és

Shazam: què estic escoltant?

Molt útil per saber el títol d'aquella cançó que tan ens agrada
By , on 6 de abril de 2010

Shazam mentre escolta i busca una canço. Imatge cortesia de Shazam

No us ha passat mai que sentiu una cançó que se us enganxa, en voldríeu saber el nom però teniu la mala sort que mai se us revela? segur que si, i sé del cert que no sóc pas l’únic ésser humà a qui li passa això. Quan la posen a la ràdio l’enganxeu ja començada i no en diuen el títol a posteriori, i no sabeu ni per on començar-la a buscar… Per sort, amb Internet, aquesta tasca es simplifica bastant. Un cop hàgim arribat a casa podem consultar un cercador pel nom del grup si el sabem, començar a buscar a les llistes d’èxits de les emissores de ràdio, o entrar a un servei de música en línia com Spotify o Last.fm i provar sort. Però, perquè esperar a arribar a casa?

Shazam és una aplicació que ens permet saber com es diu una cançó determinada i que podem portar al nostre mòbil. Es troba disponible per a diverses plataformes com són iPhone, Symbian (telèfons com els Nokia o Sony Ericsson), BlackBerry, Android i Windows Mobile. Ens en podem descarregar una versió de demostració totalment funcional per un període de trenta dies.

El funcionament és simple: en quant sentim la cançó desconeguda, tan sols ens caldrà engegar el programa i acostar el telèfon a l’altaveu o auricular. Només caldran uns pocs segons de música per a què Shazam ens torni el resultat de quina cançó és amb tota la informació pertinent (autor, disc,…). En el cas de l’iPhone, per exemple, també ens permetrà adquirir la cançó a la iTunes Store.

No és màgia, al darrere s’hi troba un sistema intel·ligent que no és més que una base de dades amb un gran nombre de cançons, un programa que és capaç de captar l’àudio que li ve del telèfon i convertir-lo en dades per comparar el tros escoltat amb la base de dades, i el motor de cerca que busca i compara els trossos de les cançons, una mena de Google.

Al Regne Unit (tot i que és difícil que aquí arribi algun dia), la companyia creadora d’aquest programari també ha posat a disposició dels usuaris un servei que, mitjançant una trucada a un número de telèfon curt (el 2580), permet identificar cançons sense haver d’instal·lar cap programa al telèfon. D’aquesta manera, els usuaris que no disposin d’un smartphone adequat o que tinguin un sistema no suportat, poden també accedir al servei.

Shazam funciona prou bé, i ho dic no només per la meva experiència que l’he provat, sinó també per les crítiques que n’he sentit a alguns companys i pel que he pogut llegir a Internet.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Shazam: què estic escoltant?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio