Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Siri: com ens pot arreglar la vida (i com no)

L'assistent virtual present al recentment presentat iPhone 4S ha meravellat a mig món, però presenta limitacions en àmbits locals on no troba respostes adequades
By , on 22 de octubre de 2011

Sense cap dubte, la novetat més impressionant de l’iPhone 4S, el recentment presentat smartphone d’Apple, és Siri. Aquesta paraula, que ja ressona a tots els racons de la xarxa, és en realitat un assistent personal que realment entén el que li dius i respon en conseqüència ajudant-te a buscar alguna cosa a través del Internet mòbil. Des de concertar una cita, fixar un recordatori o conèixer el temps que farà demà.

Siri és un autèntic majordom al palmell de les nostres mans, però no pot amb tot

Per descomptat, era de suposar que Siri tindrà les seves limitacions, tot i que de partida es mostra prou intel·ligent com per dir-te el temps tant si li preguntes directament com si formules una pregunta del tipus “Hauré de un portar paraigües avui?”. Siri, respon utilitzant un llenguatge ric, humà. “Sembla que plourà avui”.

Algunes de les coses de les que Siri és capaç inclou crear recordatoris geolocalitzats (“Recordar que cridi a la mare quan arribi a casa”), llegir-te els teus missatges o enviar-ne un de nou (“Digues a la Roser que vaig a arribar tard”), localitzar un lloc i donar-te les instruccions de com arribar-hi (“Quina és la millor pizzeria de per aquí?”), fixar cites (“Reunir-amb en Pere al matí per menjar”) avisant-te si hi ha algun conflicte amb la teva agenda actual, enviar correus electrònics (“Correu a en Carles: Pots enviar les fotos?”), buscar un nom (“Digue’m el número de l’Anna”), fixar alarmes i molt més. Fins i tot pots preguntar-li qui és i què és capaç de fer. Quasi màgic en un primer cop d’ull.

Una altra característica sorprenent d’aquest assistent és que és capaç de mantenir converses, és a dir, que recorda les nostres anteriors interaccions enllaçant tasques sense necessitat de repetir una i altra vegada a qui van dirigides. Per exemple, podem comprovar el nostre calendari, crear una cita el dia que ens vagi bé i enviar-li un missatge a la persona amb la que anem a quedar encara que l’únic moment en el què citèssim al nostre amic fos al principi. Siri també porta el reconeixement de veu a tots els racons de iOS, permetent dictar un correu electrònic o actualitzar el nostre estat de Facebook utilitzant únicament la veu. Per a això, disposem d’un nou botó amb un micròfon al costat de la barra d’espai en el teclat d’una manera similar a Android.

Siri ha estat vist per tothom des del principi com una autèntica revolució, un pas més endavant en la manera en com interactuem amb els nostres dispositius, un pas més cap al futur. Però cal tornar a la realitat i recordar que Siri porta penjat encara el cartell de beta.

I aquí és on llegim una noticia recent que apunta que el majordom virtual del remodelat mòbil tàctil d’Apple no serà tan intel·ligent fora dels Estats Units. Així, l’interès que ha despertat Siri en els nous iPhone 4S pot refredar-se entre els clients de fora de mig món. Quan des d’un altre país que no sigui els EUA se li pregunta sobre serveis locals, Siri no troba la base de dades per donar la resposta correcta. En una prova, Siri no va saber aconsellar sobre la millor ruta per una destinació a Alemanya ni sobre els restaurants més propers. Siri únicament maneja informacions sobre l’estat del trànsit als Estats Units. Actualment només comprèn l’anglès, el francès i l’alemany. Apple ha informat que afegirà altres idiomes, com l’espanyol, el japonès i l’italià, el proper any. Alguns internautes de parla anglesa donen notícies dels problemes de Siri amb alguns accents particulars de l’anglès i alguns informen de retards en subministrar la resposta de diversos minuts. El mateix Siri informa en aquests casos de problemes amb la connexió.

La sortida de Siri, com deiem, va sorprendre a la comunitat internauta pel tipus de respostes que era capaç de donar, que no excloïen el sarcasme. Si se li pregunta sobre el sentit de la vida pot respondre que cal pensar sobre aquesta qüestió, però si s’insisteix contesta que no ho sap, però que creu que hi ha una aplicació per a això. També pot contestar que cal procurar ser gentil amb la gent, evitar els menjars greixosos i llegir un llibre. Si se li insinua que pot posar-se “calent” dóna una llista dels serveis de noies de companyia més propers. Si la pregunta és sobre drogues… ofereix les adreces de centres de desintoxicació. Un internauta li ha preguntat sobre l’ordinador de la pel·lícula “2001, una odissea en l’espai”, Hal, i Siri assegura que prefereix no parlar-ne. Hal es revolta contra els humans que el utilitzen. Quan se li demana que assenyali el millor telèfon intel·ligent, Siri respon amb contundència: “Espera… ¿Hi ha altres telèfons intel·ligents?”. Un internauta li ha demanat la mà en matrimoni i Siri contesta que ho lamenta, però les condicions d’ús no contemplen aquesta eventualitat. Però amb la mateixa rapidesa han aparegut les primeres crítiques.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Siri: com ens pot arreglar la vida (i com no)”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio