Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Telegram, la nova App de moda

La seguretat és el punt fort del sistema de missatgeria
By , on 13 de febrer de 2014

La nova aplicació de moda és Telegram, un servei de missatgeria instantània que està aconseguint créixer a un ritme de 150.000 usuaris al dia a Espanya segons el mitjà especialitzat ALT1040 o de 200.000 descàrregues segons el compte de Twitter de l’aplicació. La app creada per dos emprenedors russos, Pavel i Nikolai Durov, ha entrat en la baralla per conquerir el mercat com a alternativa a Whatsapp presentant la seguretat com a principal atractiu

L’entrada del servei de missatgeria instantània Whatsapp al 2009 va suposar una estocada mortal per al SMS, que actualment sobreviu a dures penes. Whatsapp és el servei de missatges instantanis més estès entre amb més de 400 milions d’usuaris actius, que han vist de forma natural utilitzar aquesta aplicació i no han dubtat en instal•lar-la quan han disposat d’un smartphone amb Internet.
L’única alternativa forta ha estat Line, que lidera les descàrregues en alguns països i ha aconseguit un mercat de 300 milions d’usuaris.
Llavors, per què triar Telegram? Aquesta aplicació presenta l’avantatge de ser un sistema més ràpid i molt més segur que Whatsapp, el seu màxim competidor. Els creadors de l’aplicació han explicat que la principal fortalesa del seu sistema de missatgeria és la seguretat en les comunicacions, arribant a oferir una recompensa de 200.000 dòlars en Bitcoins per a qui aconsegueixi trencar el seu protocol de seguretat. Potser en un futur se’n descobreix alguna bretxa però el que és cert és que Telegram és una opció més segura que Whatsapp.

L’aplicació dels germans Durov presenta funcions interessants dignes de fer ombra a Line, ja que es tracta d’opcions que no tenen altres aplicacions del mateix tipus. Per exemple, els usuaris poden mantenir xats privats que “usen xifrat de principi a fi, no deixen rastre en els servidors, tenen autodestrucció de missatges i no permeten la reexpedició dels mateixos”. Aquestes característiques poden ser útils per a qualsevol tipus d’usuari de missatgeria, en especial entre les persones que utilitzen aquests sistemes per mantindre una comunicació per negocis.

Altres novetats que presenta l’app Telegram és la possibilitat d’enviar tot tipus d’arxius –no solament fotografies, àudio i vídeo– amb 1 Gb de pes màxim o l’opció de crear grups de fins a 200 persones. A més, aquest servei funciona amb un codi obert i multiplataforma, basat en la tecnologia de núvol, lo qual suposa que pot ser accessible des de diferents tipus de dispositius i sistemes operatius, obrint la porta a tot tipus de ‘smartphones’.

Telegram arriba al mercat de les aplicacions decidida a robar protagonisme, guanyar usuaris i canalitzar part de l’incommensurable volum de tràfic que generen els serveis de missatgeria més estesos com Whatsapp i Line. Té molts punts forts, la seva interfície senzilla i gairebé idèntica a la del gegant de les comunicacions, fet que en facilita el canvi sense necessitat d’adaptació; i ofereixen més opcions que Line . Els seus creadors prometen que serà gratis i sense publicitat per sempre, convertint-se en un digne competidor pel mercat de les aplicacions de missatgeria instantània.

Imatge: garryknight

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Telegram, la nova App de moda”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio