Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Tres de cada quatre espanyols amb smartphones utilitzen els serveis de missatgeria instantània

Un 83% els utilitza amb una freqüència setmanal
By , on 15 de gener de 2015

Un 76,2% dels usuaris espanyols de mòbil amb accés a Internet utilitzen aplicacions de missatgeria (Whatsapp, Line, Telegram o similars), enfront del 43,5% dels usuaris que usen aquest tipus de serveis des de connexió fixa a la xarxa. Tot i la popularitat dels serveis de missatgeria instantània, gairebé 1 de cada 4 usuaris espanyols amb Internet en el mòbil prefereix altres vies com els emails o els missatges de text tradicionals (SMS).

Espanya és el país europeu en el qual els usuaris de telefonia mòbil usen més els serveis de missatgeria instantània amb un 76,2% dels terminals amb aplicacions d’aquest tipus. Un 51,5% dels usuaris accedeixen a aquests serveis diàriament mentre que el 83% dels posseïdors de telèfons intel•ligents ho empren almenys una vegada per setmana.

Els usuaris espanyols presenten una major predilecció per als serveis de missatgeria instantània que els seus homòlegs d’altres països com d’Holanda (67%), Alemanya (43%), Portugal (34%), Regne Unit (30%) Bèlgica (20%) o França (15%), Segons l’informe ‘Caracterització de l’ús d’alguns serveis over the top a Espanya’ publicat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), els usuaris de telèfons intel•ligents amb connexió a Internet són els europeus que més recorren a aquests serveis de missatgeria instantània.

L’estudi de la CNMC desvetlla que entre 2011 i 2014 el percentatge de línies telefòniques amb servei de banda ampla mòbil ha crescut un 134,5% i el nombre d’individus que disposa de terminal mòbil intel•ligent pràcticament s’ha multiplicat per set. L’ús d’aquest tipus d’aplicacions ha crescut en detriment de l’ús dels tradicionals missatges de text (SMS). D’acord amb la CNMC, el servei de SMS ha caigut un 40% entre 2012 i 2013, mentre que els consums de veu han disminuït en un 13,2%.

Tanmateix, l’estudi mostra que el 51,5% dels usuaris europeus de mòbil usen diàriament els serveis de missatgeria mòbil OTT, que són uns serveis que es presten sobre Internet, sense intervenir control algun ni gestió específica per part dels operadors de xarxa. Sobre aquests serveis, la CNMC conclou que a Espanya són testimonials degut a l’ampli ventall de continguts en obert i disponibles a la xarxa, que fan que els usuaris espanyols no contractin els serveis audiovisuals OTT.

Aquesta presència testimonial dels serveis OTT en dispositius mòbils es sustenta en el percentatge de llars que contractava serveis audiovisuals OTT de pagament que és només del 0,6% de possibles usuaris; encara que un 36,7% dels individus amb accés a Internet veuen continguts audiovisuals a través d’Internet amb una relativa freqüència d’una vegada en l’última setmana. Els dispositius més emprats per veure contingut audiovisual per la xarxa són l’ordinador portàtil i l’ordinador de sobretaula..

Imatge: William Hook

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tres de cada quatre espanyols amb smartphones utilitzen els serveis de missatgeria instantània”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio