Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Especials, Mòbils

Troba la tarifa de mòbil que més s’adapti a tu

Mil opcions per tal de satisfer a tot tipus d'usuaris
By , on 26 de juny de 2010

En plena eufòria smartphone encara hi ha qui valora la senzillesa

Cada persona és un món i, per tant, necessita ser tractada d’una manera diferent. De la mateixa manera que hi ha mil ofertes i estils de vestir, mil marques d’alimentació per a un sol producte i mil canals de televisió per satisfer tots els paladars, calia d’una vegada per totes que els operadors de telefonia es posessin les piles i adaptessin els serveis de telefonia a cada tipus d’usuari. Perquè no tots somiem amb mòbils 3G, de la mateixa manera que no tothom fa el mateix número de trucades al mes o durant les mateixes hores.

Fins ara, però, les possibilitats d’aconseguir un servei a mida eren limitades. Les tarifes planes es reduïen a  horaris molt concrets i comuns a tots els operadors, i les tarifes d’internet al mòbil no superaven les dues o tres modalitats que, a més, es sumaven a la tarifa de trucades. Una qüestió que encaria l’ús del telèfon i que només portava mals de cap als clients. Ara, però, la resposta ha arribat i les varietats s’han multiplicat. De totes les aparences que podia adoptar aquesta nova opció, una companyia en concret ha escollit animalons. I nosaltres ens detindrem a donar-hi un cop d’ull, doncs no hi ha millor manera de començar l’estiu que aconseguint mòbils a 0 euros i una tarifa que s’adapti a nosaltres.

Es tracta d’una iniciativa molt gràfica, la qual cosa personalment agraeixo perquè a mi els números em semblen tots iguals. Amés, he donat un cop d’ull a aquestes noves tarificacions i he trobat algunes millores substancials. El que abans eren tarifes planes molt genèriques que buscaven adaptar-se a un ampli ventall d’usuaris ara són apostes més concretes i personalitzades. Ara a fer números toca, amb les darreres factures a la mà. Perquè de ben segur que tots els usuaris d’aquesta companyia, potser també d’altres, trobaràn l’opció perfecta per a ells en aquestes noves tarifes d’Orange.

Comencem amb el Lleó, rei de la selva i, des d’ara, també de les tarifes planes. Ara qualsevol pot parlar durant tot el dia a 0€ només pagant una tarifa mensual que s’adapta a la quantitat de minuts que tinguem previst passar amb el mòbil a l’orella. Els preuats 1.000 minuts ascendeixen ara fins els 49€, però amb la flexibilitat de poder parlar gratuitament les 24 hores del dia. Més econòmics ens resulten els 600 y els 400 minuts, tot i que aquests darrers van amb limitació horària. Si són massa pocs minuts o massa varietat horària pel nostre gust, més endavant potser trobarem millors opcions amb les tarifes Panda. Però si el que tenim es un smartphone i estem cansats de pagar-ho tot per separat, afegim-hi internet 24 hores per uns 10-12 euros més segons la tarifa i configurem la nostra tarifa Dofí perfecta. Pensada per tots aquells que naveguen tan com parlen, o fins i tot més. Quatre modalitats diferents a escollir.

Zoològic de tarifes que semblen llaminadures lluminoses

Però tornem al Panda, un animal que ja hem esmentat i amb el que he descobert gràcies a Orange que m’hi sento molt identificada. Perquè, en el meu cas, la tarifa plana amb la limitació horària per excel·lència (de 6 de la tarda a 8 del matí) ja m’estava bé. Suposo que el fet que la competència més potent s’hagi ficat les piles i n’ofereixi una de similar ha forçat aquesta macroadaptació a l’usuari. Fins al punt que un pot disposar de 300 minuts en trucades -de 6 a 8- i 300 missatges les 24h del dia per només 20€ euros al mes. Se m’ha ficat la pell de gallina al veure-ho. Ja tinc nova tarifa! Els 22 euros al mes ara queden pels 700 minuts, els 26€ al mes per als 1.200 minuts, en la mateixa franja horària i sumant-hi els caps de setmana. Aquesta darrera opció és ideal per a tots aquells que estan rebent a dia d’avui factures de més de 100 euros. Tots en coneixem a molts, i això en cas que tu mateix no en siguis un exemple.

Tot i així, els hi ha que són més tradicionals. Fent comptes, hi ha qui això de les tarifes no ho veu gaire còmode i prefereix la tarificació per minut de tota la vida. O fins i tot seguir gaudint d’un mòbil de targeta, que sempre assegura un control en la despesa i que resulta ideal en plena crisis.

La tarificació per minuts és ideal per aquells que no gasten gaire i que, per tant, haurien de pagar per una tarifa plana el doble del que gasten ara mateix tarificant segons el mètode tradicional. És l’exemple del meu pare, que mai supera els 10-12 euros en trucades. Per tota aquesta gent, i amb un consum mínim que va des dels 6 fins els 12 euros, segueix disponible aquesta manera de funcionar. Amb imports per minut inferiors segons la franja horària, zero euros minut a partir de la segona trucada o d’altres opcions ideals per fer-se, un cop més, la tarifa a mida.

El cas de la targeta bàsica, en canvi, el públic cercat són adolescents i adults que utilitzen poc el telèfon, tenen la despesa controlada o desitgen estalviar. A diferència del que ha passat durant molt temps, també ara existeixen gangues pels que utilitzen aquest sistema. Ja tocava, doncs recordo que, quan era més joveneta, en una sola trucada el meu saldo de 5 euros desapareixia. I puc assegurar que el temps que parlava no superava els cinc minuts. Ara per 15 cèntims d’establiment de trucada més 9 cèntims minut qualsevol pot gaudir d’una targeta de prepagament. A més, durant els dos primers mesos, i per cada recàrrega que facis, obtindràs un 50% més de saldo. Això vol dir que si es recarreguen 5 euros, se n’obtenen 5 més de franc. Un total de 10€ per gaudir del mòbil sense preocupacions i durant tot l’estiu.

Cada persona és un món i per fi es tractada de forma diferent. Estalviar és molt més senzill amb una tarifa de mòbil que s’adapta a nosaltres. A més, i al cap i a la fi, ja prou despeses tindrem aquest estiu.

Foto: Nokia 5310 XpressMusic per theowl84 a Flickr.com

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Troba la tarifa de mòbil que més s’adapti a tu”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio