Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

WhatsApp retirarà la taxa per mantenir el servei passat un any

Els usuaris no pagaran més pel servei
By , on 19 de gener de 2016

whatsapp-892926_1280

L’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp ha anunciat que tornarà a ser totalment gratuït per als usuaris, per la qual cosa no tornarà a carregar les famoses taxes per temps d’ús després d’un any utilitzant el servei. La companyia, propietat de Facebook des del 2014, preveu suprimir el preu de subscripció passat un any, un model de negoci que ha mantingut fins ara per incrementar així els ingressos que percep.

Encara que sembli contradictori, Facebook espera que amb eliminar la taxa per mantenir WhatsApp després del seu primer any de descàrrega aconseguirà uns majors beneficis. Fins ara, el model de negoci de WhatsApp es basava en aquesta taxa d’ús d’aproximadament 1 euro a l’any. No obstant això, és clar que la companyia ho considera insuficient i que els prop d’1.000 milions d’usuaris podien donar més de si.

Els nous beneficis que la companyia de Zuckerberg espera aconseguir de WhatsApp no passaran pels anuncis publicitaris que puguin fer més incòmoda l’experiència, segons ha confirmat la companyia en un comunicat. En el seu lloc, apostaran per comptes per a empreses, que seran utilitzades per connectar amb els clients/usuaris d’una forma directa. És quelcom que ja fan altres aplicacions de missatgeria com Line amb comptes oficials que permeten oferir un servei d’atenció al client directe.

Tanmateix, WhatsApp s’ha adonat que és alguna cosa que ja estan fent diverses companyies o mitjans de comunicació en el seu servei, per connectar amb la comunitat, encara que sense beneficis directes per a la pròpia companyia. Per aquest motiu, esperen substituir la taxa per a tots els usuaris per una altra taxa que gravi a les empreses que utilitzin aquest servei de missatgeria instantània per possar-se en contacte amb els seus clients.

WhatsApp va començar sent un servei gratuït en la majoria de sistemes operatius, excepte en iOS, on calia pagar per descarregar l’aplicació (i s’aconseguia una llicència d’ús indefinida). Després, aquesta taxa es va ser estenent a Android o Windows Phone, i la subscripció eterna d’iPhone va ser modificada per ser també temporal. Aquests canvis no van agradar als usuaris de WhatsApp, que no volien pagar pel servei però en altres casos les queixes van ser per haver d’associar la targeta de crèdit al seu smartphone per comprar l’aplicació.

Precisament, el fet d’haver de lligar el número de la targeta de crèdit a l’smartphone –amb els problemes que podria suscitar la seguretat del número y l’accés als comptes corrents de l’usuari en cas de robatori– ha estat un dels motius que ha portat a la companyia a deixar de cobrar per l’aplicació. Un altra novetat que ha notificar la companyia recau precisament en la seguretat, i és que WhatsApp ha informat que va a treballar per millorar l’encriptació del seu xat.

Imatge: arivera

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “WhatsApp retirarà la taxa per mantenir el servei passat un any”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio