Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Mòbils, Modding
Quan canviem el nostre telèfon per un altre, sempre ens queda el dubte de què fer amb l'aparell vell

Reaprofitant un vell smartphone

Aquest article és fruït de l'experiència pròpia de l'autor
By , on 24 de setembre de 2010

Què en fem d'un smartphone vell? un cas podria ser l'N97 Mini en canviar-nos a un terminal més potent. Imatge cortesia de Nokia

Fa poc em vaig trobar amb un dilema: em vaig canviar el telèfon mòbil i no sabia què fer exactament amb el vell. Jo venia d’un Nokia N97 amb la versió 1.x del sistema instal·lada, que dóna força problemes (sobretot de penjades inesperades i reinicis aleatoris) i, a més, se li havia espatllat el lector de targes microSD. L’he canviat recentment per un Nokia N900 que és l’altra cara de la moneda: segur, fiable, robust,… en tot, tant en programari com en maquinari. I em va quedar el dubte: què en faré de l’N97?

Una primera opció era vendre’m-el o bescanviar-lo per punts a la meva operadora (Vodafone). Però, què en faig dels punts? Ara per ara no tinc plans per canviar de terminal, i sempre hi sóc a temps de fer-ho. Vendre’m-el? me’n donaran una petita part del que em va costar, car és usat i, a més, té un component espatllat. Així que la resposta va ser ràpida: me’l quedo. Si més no, em servirà per fer algun experiment a casa.

I dit i fet, vaig rumiar quin ús li podria donar per no tenir-lo podrint-se abandonat en un calaix, i se m’han acudit les següents opcions (no excloents):

  • Telèfon IP. Mercès al client de Skype disponible per a Symbian i a què l’N97 té tarja WiFi, puc anar tot el dia dins de casa connectat a l’Skype sense haver de dependre d’un ordinador.
  • Tablet multimèdia. Sense arribar a ser un iPad, podem tenir els nostres continguts més necessaris a l’abast de la mà en qualsevol moment, com ara fotos de viatges o música. A més, el podem connectar a uns altaveus externs.
  • Centre d’oci multimèdia. Si se li compra el cable de vídeo (no ve inclòs en el paquet), l’N97 es pot convertir en una bona opció per a veure pel·lícules i escoltar música, tenint-lo connectat a un televisor. Fins i tot hi podem fer servir jocs.
  • Telèfon de “platja i piscina”. Aquests, juntament amb d’altres, són llocs perillosos, ja que el nostre telèfon és susceptible de patir els perniciosos efectes de la sorra i l’aigua. Res millor que protegir-lo no duent-lo a on es troba el perill, si no portant-hi un telèfon vell.
  • Càmera de fotos. La meva antiga càmera digital està en mans dels meus pares, que sovint (i donat el nombre de botons que té) es confonen i no acaben de fer bé les fotos. Amb l’N97 és obrir la tapa de darrera i prémer un botó… un tens 32 “gigues” d’espai per emmagatzemar les imatges. És clar que triga més a engegar-se, però l’autonomia que ofereix és sensiblement superior, ja que la funció de telèfon no està activa, amb el que gasta molt menys.
  • Càmera de vídeo online. Gràcies a l’ús d’un programari de gravació de vídeo i emissió en directe a Internet com Qik, podem muntar-nos el nostre canal de televisió sense haver d’hipotecar el nostre mòbil, que podrem continuar fent servir per a trucar mentre gravem. Sempre i quan hi hagi WiFi, això si…
  • Desenvolupament. Mai no heu pensat en aprendre a programar per a mòbils? doncs ja teniu una eina excel·lent on testejar-hi les vostres creacions!

Si teniu un telèfon vell (tampoc cal que sigui un Nokia N97 en concret, o ni tan sols un smartphone) sempre li podeu donar un segon ús que potser de bones a primeres no se us hagués acudit. Jo aquí us he exposat unes poques idees que he tingut, però sense cap mena de dubte a vosaltres se us n’acudiran un bon piló més.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Reaprofitant un vell smartphone”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio