Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Modding
La darrera tecnologia nord-americana es fusiona amb la tradició tèxtil catalana

Roba, però a l’estil “geek”

La iniciativa és fruït d'un emprenedor vigatà resident al Silicon Valley
By , on 30 de juny de 2010

Xavier Verdaguer, l'emprenedor vigatà resident al Silicon Valley, ens presenta les seves creacions

No fa gaire vaig tenir l’oportunitat i el plaer d’assistir a una xerrada de Xavier Verdaguer, un emprenedor vigatà que resideix i treballa al Silicon Valley, la “meca” de la industria tecnològica al món, que va venir a la Universitat de Girona (UdG) a explicar les diferències que hi ha entre emprendre (tirar endavant una idea de negoci fins a materialitzar-la) aquí i allà. Però avui no us vull parlar d’aquest aspecte -que, d’altra banda, també és ben interessant-, sinó de l’iniciativa empresarial en la que està ficat ara mateix en Xavier: Innovalley.

La idea és senzilla, tot i que pel que vaig entendre, fou el resultat d’un procés de recerca més o menys llarg: què hi ha al Silicon Valley? tecnologia. I a Catalunya? moltes coses, com la bona gastronomia o la roba. I el disseny. I en Xavier va decidir ajuntar aquests factors: alta tecnologia, tèxtil i disseny. I així van néixer una sèrie de peces de roba que disposen de peces d’alta tecnologia habituals en altres facetes de la nostra vida diària.

Un exemple: BCN2, una dessuadora per fer esport que disposa d’uns cascos per escoltar música integrats en la mateixa peça, uns controls per al nostre reproductor de MP3/telèfon mòbil integrats a la màniga esquerra, i una pantalla frontal flexible a base de LED’s que pot mostrar textos i dibuixos que es controlen des del mòbil. Pel que s’indica a les especificacions del producte, BCN2 està preparada per al seu ús amb l’iPhone, i disposa d’una butxaca davantera per poder-hi posar el telèfon mentre es fa esport.

Un altre producte és youShine, una sèrie de bosses en les quals s’hi han inclòs uns panells solars i un connector que ens permet recarregar el nostre telèfon o ordinador portàtil mentre anem pel carrer. Però aquesta no és la tradicional bossa de portàtil en tons foscos i d’aspecte professional, sinó una bossa de disseny en la millor línia de la creativitat catalana, coneguda arreu del món mercès a dissenyadors com Custo.

Però, potser la piece de resistance de la col·lecció són les GPShoes, unes sabatilles equipades amb un sistema de vibració mecànic que es sincronitza amb el nostre telèfon mòbil, i que mitjançant el GPS d’aquest, fan vibrar el peu dret o esquerre per indicar a qui les porta calçades si ha d’anar cap a una banda o altra per seguir la ruta preestablerta. Està pensant per a caminadors o ciclistes, activitats en les quals és molest estar mirant contínuament una pantalla, no sabem ben bé on situar el dispositiu, o bé no ens el volem estar traient cada dos per tres de la butxaca.

Però Innovalley no és només els seus productes, no és només aquesta roba “geek”; el seu valor rau en la investigació i el desenvolupament, el resultat més visibles de les quals són les patents registrades per l’empresa.

De moment, i almenys pel que jo se, aquests productes que us he explicat i els que en un futur presenti l’empresa, encara no es poden adquirir en botigues, però el dia no queda lluny. Així que estigueu atents i… prepareu-vos per a l’adveniment de la roba més geek ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Roba, però a l’estil “geek””

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio