Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Modding

Servidor en oli

By , on 15 de desembre de 2006

Servidor en Aceite

Fa temps que li tinc ganes a aquest tema i és que des de UberPC ens agrada molt el mundillo del modding i procurarem mantenir-vos al tant de les últimes tendències en el sector.

Per als membres del mundillo això de l’oli ja no és cap novetat, ja que des de fa algun temps, en la majoria de partis apareix algun “frik” amb el seu ordinador ficat en els llocs mes inversemblants (des d’una ampolla de wisky a una maqueta de R2D2).
Però per als profans intentaré explicar un poc, en que consisteix això de la refrigeració en oli.
La idea és molt simple. Agafem un tuperware grassonet i ho omplim d’oli. El més utilitzat sol ser l’oli mineral, encara que també es pot utilitzar qualsevol altre tipus, inclòs el de girasol que s’usa a casa.

Una vegada tenim preparat el “tuper”, introduïm els components ensamblats però, evidentment, fora de la caixa en el recipient.

Com és lògic no necessitarem ni el ventilador de la cpu ni el de la font d’alimentació i en conseqüència el nivell de soroll és 0 i el consum d’electricitat és una mica menor.

Per als fanàtics de les dades comentar el següent:

  • L’oli no és conductor pel que el risc de curtcircuit és pràcticament nul.
  • És un bon mètode per refrigerar els components sense cap tipus de soroll.
  • Depèn de la calor a dissipar, però algunes proves que he vist la temperatura arribada era l’ambient + 10-15ºC.

Compte. Aquest mètode té alguns inconvenients:

  • L’aigua és més densa que l’oli i per tant la humitat de l’ambient fa que es formin gotes d’aigua en el nostre “tuper”, que a poc a poc es van depositant en el fons (al costat dels nostres components). Com tots sabem l’aigua és conductora, així que el risc de curtcircuit és evident si no hem previst un bon mètode de drenatge.
  • Els nostres components poden curtcircuitar, al donar-se suport uns sobre altres (recordem que no tenim subjeccions com en un caixa ATX i que per tant la font d’alimentació pot acabar tocant la placa si movem el “tuper”).
  • L’eficiència d’aquest mètode depèn molt directament de la temperatura ambient pel que no em sembla molt recomanable per a refrigerar l’últim AMD 64 bits amb dual core.
  • No és molt recomanable introduir el disc dur en oli ja que si no està perfectament tancat se’ns espatllaría. (Se sol posar en un altre “tuperware” buit d’oli que sura sobre l’oli del “tuperware” gran) .

En resum, és una manera diferent de refrigerar un ordinador no massa potent i que ens permet tenir, per exemple, un petit servidor a casa que s’encarregui de diverses funcions de xarxa, encès les 24 hores sense que generi ni molt soroll ni molta calor.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Servidor en oli”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio