Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Anunciat el primer ordinador biològic

Investigadors de Califòrnia i Israel parlen d’un sistema informàtic basat en l’ADN
By , on 21 de març de 2012

Des de fa unes dècades, investigadors de tot el món han tractat de desenvolupar i investigar sobre els ordinadors biològics. A diferència dels ordinadors electrònics convencionals que gairebé tots tenim a casa, que es fonamenten en un llenguatge d’1 i 0 (l’anomenat codi binari), els ordinadors biològics estan basats en l’ADN i fan servir un codi en base 4 per representar les dades. L’adenina, la tiamina, la guanina i la citosina, les bases de nitrogen de l’ADN (conegudes per les seves inicials: A, T, G i C), són els pilars sobre els que es construeix tota la informació que manipulem els éssers vius i ara, després de molta recerca, són també la base pel funcionament del que diuen és el primer ordinador biològic.

Els logos dels dos instituts tecnològics

Un grup de científics de l’Institut de Recerca Scripps de Califòrnia i de l’Institut Tecnològic Technion-Israel han anunciat que han aconseguit crear un sistema informàtic que fa servir biomolècules per funcionar. En concret, han publicat que el seu ordinador biològic (del que diuen és el primer d’aquest tipus en tot el món) ha estat capaç de desencriptar unes imatges. L’ADN s’ha fet servir molts cops com mètode per encriptar dades, però aquest nou cas se suposa que és la primera vegada que un sistema informàtic completament biomolecular és capaç de desencriptar.

Els investigadors van proporcionar a aquest sistema biològic un software  que pogués fer servir dins les seves capacitats i amb aquesta eina l’ordinador va ser capaç de separar les imatges en suport fluorescent dels logotips de tots dos instituts (el de Califòrnia i el d’Israel).

La gran pregunta que ens plantegem és: com és aquest ordinador biològic?. Doncs els seus creadors el defineixen com “poc fotogènic”. L’ordinador està construït, per dir-lo d’alguna manera, per la combinació de components químics en una solució i tot plegat dins un tub. A dins també hi ha petites molècules d’ADN i altres components que es fan servir com a font d’energia. Els investigadors expliquen que el que fan és observar com interaccionen les molècules, esperar els resultats i tornar a començar amb unes altres mescles d’ADN.

L’objectiu dels ordinadors biològics no és mirar de competir amb els electrònics, que són molt més fiables i ràpids, però sí és cert que l’ADN permet un espai d’emmagatzematge astronòmicament gran i a nivell molecular, com que les reaccions químiques es fan en paral·lel, la capacitat de processament resulta també molt alta (fet que compensa la lentitud del procés). Pels investigadors, el fet de treballar sobre la computació biològica pot permetre, sobretot, entendre els processos fonamentals del components més bàsics de la vida, inclòs l’ADN.

Font | Bright Knowledge

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Anunciat el primer ordinador biològic”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio