Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Apple estudia crear una plataforma per escolar música en ‘streaming’

L’empresa també llançarà iTunnes per Android
By , on 28 de març de 2014

La revista Billboard apunta a que Apple pot estar planejant portar iTunes per a sistemes Android i crear un servei per escoltar música en ‘streaming’ més enllà de l’aplicació iTunes Radio, semblant a la plataforma musical Spotify, per impulsar els seus ingressos. La publicació apunta a que aquest canvi en la política d’Apple podria ser atès que les vendes musicals a iTunes Store arrosseguen unes pèrdues del 13% als Estats Units.

La competència amb Android i marques com Amazon i Google és molt dura al mercat de la distribució digital de continguts, essent aquestes les firmes capdavanteres en el sector. La venda de música digital ha generat quantiosos beneficis per a Apple amb un creixement continu, però per primera vegada iTunes Store ha registrat un descens de les vendes; mentre que iTunes Radio guanya terreny.

D’altra banda, els ingressos per serveis de ‘streaming’ han crescut. Segons un estudi de l’Associació de la Indústria d’Enregistrament d’Amèrica (RIAA), els serveis de ‘streaming’ com Spotify, Pandora i YouTube van generar 1.400 milions de dòlars en ingressos per subscripcions, publicitat i llicències a EUA l’any passat, un 39% més des al 2012, mentre que els ingressos de les descàrregues legals de música van baixar un 3,2%. El segon informe, de la Federació Internacional de la Indústria Fonogràfica (*IFPI), va constatat que els ingressos per música en ‘streaming’ van créixer un 51% a tot el món.

Gairebé tres anys després de la mort d’un dels fundadors d’Apple, Steve Jobs, els alts executius de la companyia de la poma mossegada es replantegen una estratègia diferent per iTunes ja que les dades mostren una caiguda de la plataforma i tendències diferents al mercat. En el que va de l’any, la venda d’àlbums digitals a Estats Units s’ha reduït un 13% la venda de cançons digitals ha disminuït un 11% des de l’anterior exercici, segons xifres de Nielsen SoundScan, citades per la revista americana.

Amb aquest panorama, la companyia americana està estudiant la possibilitat de llançar un servei de ‘streaming’ amb l’objectiu de competir amb Spotify i Beats Music, segons indica Billboard. A més, els directius de la companyia pensen en afegir a més una aplicació iTunes per a ‘smartphones’ Android per guanyar mercat i no perdre vendes.

Imatge: aditza121

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Apple estudia crear una plataforma per escolar música en ‘streaming’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio