Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Apple presenta una renovada gamma de portàtils

By , on 18 de octubre de 2008
La familia dels nous MacBooks al complet

La companyia que té com a logotip una poma mossegada ens ha presentat recentment la renovació dels seus ordinadors portàtils amb xips i targes gràfiques més potents. Si fins ara els Apple MacBook i MacBook Pro ja tenien fama de ser unes de les màquines més potents que podem trobar al mercat, amb aquesta nova generació encara arriba un pas més enllà. Però els canvis no només els trobem a l’interior, ja que les principals novetats estan a l’exterior, en l’estètica i els materials emprats.

Comencem per la carcassa, d’alumini color metal•litzat i fabricada en una sola peça. És habitual en la majoria de fabricants i de portàtils (inclosa la mateixa Apple fins ara) que les carcasses dels ordinadors siguin fetes a partir de diferents peces que es solden o es collen entre elles. En els nous MacBook, tota la carcassa constitueix una única peça, el que els fa més resistents i, gràcies al material emprat, més lleugers i també menys voluminosos.

La nova gamma de MacBooks abandona el tradicional color blanc i el més recent negre per passar a ser també alumini, com el MacBook Pro. A aquesta renovació s’hi afegeix que les diferents games s’han simplificat: per entendre’ns, tenim per una banda els MacBook, amb pantalles de 13 polzades, els MacBook Pro amb pantalles de 15 i els MacBook Air amb pantalles de 13,3 .


[ad]

El teclat ara és de color negre, recuperant una estètica que havien lluït els PowerBook Titanium fa uns anys. Pel que fa al trackpad, el dispositiu apuntador que es fa anar amb el dit i que s’usa en els portàtils en comptes dels tradicionals ratolins de les màquines d’escriptori, aquest és de cristall, oferint una superfície de contacte més gran (i, per tant, més còmode).

També s’ha inclòs la definició de nous gestos, nous moviments amb els dits, que ens permeten controlar coses concretes del funcionament del sistema. Així doncs, a partir d’ara i amb tan sols rotar, pessigar o lliscar amb els nostres dits sobre la superfície del trackpad, podrem realitzar accions com activar Exposé, commutar entre aplicacions o fins i tot definir sobre la superfície del trackpad diversos botons virtuals que ens facin accions concretes al picar-hi a sobre amb els dits. Aquests darrers els podem definir per software.

Però si hi ha alguna cosa que, juntament amb les noves carcasses, pugui considerar-se la “joia de la corona” dels nous MacBook’s, això és precisament la pantalla. Amb cristall lliure d’arsènic, retroil•luminada amb tecnologia LED (en els tubs de retroil•luminació fluorescent se n’ha eliminat el mercuri, amb el que aquests portàtils són dels més curosos amb el medi ambient) i amb el suport de les darreres targes gràfiques, ofereixen la combinació ideal de potència gràfica 3D per a qualsevol aplicació/joc i claredat en qualsevol situació (amb el sol tocant de ple, a contrallum,…).

Pel que fa a les targes gràfiques abans esmentades, aquests portàtils munten la sèrie 9400 de NVIDIA, un desenvolupament dut a terme conjuntament per Apple i la mateixa NVIDIA.

Un punt a tenir en compte per als amants dels ordinadors d’Apple és que el preu ha baixat. Si bé encara difereixo en l’opinió de que són assequibles a qualsevol butxaca (1.149 Euros IVA inclòs el més senzill), també és cert que la configuració no es pot comparar als PC’s més senzills. Un sol MacBook d’Apple, el més senzillet, ja és tan potent com dos PC’s senzills de 500 Euros cadascun, el que ja ens dona els 1.000 Euros de la màquina Apple…

Malauradament, no hi va haver noticies de la presentació d’un Netbook, un rumor que he llegit per alguns llocs d’Internet i que m’hagués agradat que es materialitzés, ja que de ben segur que en mi hi tindrien un client. Suposo que o bé a Apple no li interessa el perfil de comprador d’un Netbook, o bé és que encara està observant quest mercat. I és que els nois de Steve Jobs s’ho poden permetre: cada llançament que fan d’un nou producte esdevé un èxit instantani, així que ells no depenen de ser els primers en el mercat. Asus podia dependre d’això (l’Eee PC fou el primer Netbook adreçat al mercat de consum dels països de l’autoanomenat “primer món”), o Acer (tot i que no ha estat la primera amb el model One), però a Apple no li ve d’aquí. El toc de Mides d’en Jobs soluciona aquest petit handicap.

I si, a més, en algun moment decideix ficar-se en el segment dels Netbooks, de ben segur que ho farà amb un estil i una màquina que innovarà fins a un punt que no hàgim vist en els altres competidors.

Ja com a darrera novetat, parlar-vos de l’Apple LED Cinema Display, un monitor de 24 polzades inclòs a la gamma Cinema Display de la companyia que empra les mateixes tecnologies que les pantalles dels nous MacBooks, encara que té detalls que el fan excepcional. Quins? doncs per començar, tres ports USB 2.0, un port Mini DisplayPort i un carregador MagSafe.

El nou LED Cinema Display, amb un MacBook connectat

L’objectiu d’aquest monitor no és només que a través seu s’hi vegin imatges, sinó que sigui una “dock-station” per al nostre portàtil. Com que pot carregar la bateria d’aquest darrer, no cal que traiem el carregador de la bossa de viatge, d’igual manera que tampoc cal que estiguem connectant perifèrics com ara l’impressora o l’iPod a l’ordinador. Ho connectem tot al monitor i, un cop aquest estigui connectat al nostre MacBook, ja ho podrem reconèixer i usar tot.

Això és molt més pràctic del que sembla. Jo estic acostumat a treballar amb portàtils (en tinc uns quants), i per ser-vos sincers em fa molta mandra estar connectant i desconnectant coses quan arribo a casa, ni que sigui un ratolí i un disc dur extern. Això, amb el sistema del LED Cinema Display no és necessari.

Aquest monitor també incorpora altaveus, micròfon i càmera web iSight, el que el converteix en tota una estació fixa de videoconferència. Només cal connectar-hi el Mac, engegar el programa de videoconferència que ve amb el sistema o l’Skype (particularment, el que jo uso) i a xerrar. Només li he trobat una mancança: no disposa de sintonitzador de televisió, ni del “clàssic” (analògica) ni de la TDT. Tampoc està pensat per substituir un televisor, però ja posats haguessin pogut donar aquesta alternativa a l’usuari.

El preu d’aquesta petita meravella serà d’uns 829 Euros.

En definitiva, tots aquests aparells composen una gamma de màquines molt alta però amb un preu prou assequible per a la potència que gasten, que fan un cop més que la companyia de la poma mossegada estigui al capdavant en innovació tecnològica.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Apple presenta una renovada gamma de portàtils”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio