Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Especials, Noticies

Canvia el plasma pel Full Led d’LG

La tecnologia més avançada amb internet, sense cables i en 3D
By , on 21 de juny de 2010

Marc invisible i la pantalla més prima mai inventada

On han quedat els raigs catòdics? Han desaparegut sobtadament. De ser la més gran revolució tecnològica de les darreres dècades han passat a ser quelcom antic. Aquelles enormes capses que omplien els nostres menjadors ja són llegenda, potser en breu objectes a subhasta per a amants del retro. Ompliran museus juntament amb els Sis-Cents i els telèfons fixes.

La tecnologia avança tan ràpid que tot queda enrere en quatre dies, tal i com sovint comprovem en aquest bloc. Aquesta afirmació sovint ens fa pensar en la informàtica o la telefonia mòbil, però avui ens fixem en un element obviat. La televisió, aquell aparell indispensable fins i tot en les llars més humils.  I és que també aquells que viuen en precarietat no s’estan de tenir el millor televisor del mercat. No podem oblidar-nos, doncs, del protagonista de milions de converses i fenòmens. I encara menys dels avenços que fan cada cop més fàcil tenir un petit cinema a la saleta de casa.

Tot va començar amb l’aparició sobtada dels televisors de plasma o LCD, tota una troballa que es va generalitzar sota la designació de ‘pantalla plana’. Perquè a nivell d’usuari no cal complicar-se pas la vida. Ara bé, mentre nosaltres ens quedem encallats en un concepte visualment obvi, els genis de la tecnologia segueixen innovant a pas de gegant. Així doncs, i malgrat totes les virgueries que permet l’LCD, ara ja comença a quedar-se enrere. Els televisors LED ja són aquí preparats per atraure’ns amb menys consum, menys gruix i més contrast lluminós i cromàtic. En definitiva, encara més qualitat i prestacions. Serà capaç l’ull humà d’apreciar tanta perfecció?

El sistema LED, doncs, és l’última moda. Substitueix la retroalimentacio fluorescent dels LCD per diodes LED.  Als inexperts això no ens diu gaire cosa, però tan és, perquè fins i tot el LED ja ha estat millorat. El culpable, l’empresa LG. El protagonista, el primer televisor Full Led Slim de la mà del model Infinia.

Experimenta la millor qualitat amb la millor tecnologia

Resulta que els televisors LED actuals són perifèrics, és a dir, tenen els diodes situats només als laterals del marc del televisor. Això vol dir que il·luminen per franges, tot encenent-se, apagant-se o atenuant-se. Tot plegat per adaptar-se a cada imatge, però sempre a través de fragments extensos de pantalla. La innovació del televisor Full Led va més enllà en l’explotació dels avantatges d’aquesta tecnologia. Enlloc de situar tots els diodes als laterals, els distribueix per tota la superfície de la pantalla. D’aquesta manera il·luminen porcions més petites de manera directa i independent. Això millora moltíssim la qualitat d’imatge i el contrast d’un sistema ja de per si avançat en el temps. De fet, obté un nivell de contrast màxim: 10.000.000:1. El dels televisors LCD és de 1.000.000:1. Siguem o no experts, es veu ben clar que no hi ha punt de comparació.

Però és evident que els avenços actuals no només van pel camí de la qualitat d’imatge. Limitar-se a millorar aquest factor seria d’il·lusos. Avui en dia no tan sols avança la forma, sinó també el contingut. I en aquest sentit hih a dos fenòmens que s’imposen. El primer, la instauració d’internet a la televisió. La revolució comunicativa del segle XX y la del XXI es fusionen creant una nova forma d’entendre tots dos mitjans. Un esdeveniment històric que cap empresa puntera pot deixar passar. I el segon, l’expansió de la tecnologia 3D. Als cinemes i a casa, tot i que quedi encara molt camí per fer en aquest sentit. Sigui com sigui, ja es pot experimentar un 3D digne de la millor de les sales sense sortir del menjador. La suma de tots dos factors és el futur, i LG ens el porta.

Els models Full Led Infinia ofereixen l’accés sense fil a internet des del televisor. Perquè ja n’hi ha prou de cables. La connectivitat de tots dos models, el LX9500 i el  LE8500, permet navegar per la xarxa sense aixecar-se del sofà. De la mateixa manera, també sense cables, permet reproduir pel·lícules en alta definició (DivX HD, MKV), fotografies i música emmagatzemades al teu ordinador gràcies al protocol de transmissió DLNA.

La qüestió del 3D tampoc ha quedat a banda. De fet, LG ens presenta el primer televisor Full Led 3D del món. Una experiència única en tots els sentits que podràs viure a través del model LX9500. Ja no cal que gastis un dineral en entrades de cinema i gafes especials d’un sol ús que, malgrat pagar-les, te les donen brutes i t’obliguen a tornar-les. Gràcies a aquesta tecnologia, sumada a una velocitat d’imatge de 400 Hz, el millor cinema i televisió envairan casa teva i et regalaran sensacions úniques. Què més es pot demanar?

Doncs no gaire més, la veritat. Tot i així, no hem acabat encara. Fusionar la tecnologia més avançada amb les necessitats i demandes del públic actual està molt bé, però cal sumar-hi algun factor que faci de la proposta una inversió rodona. Això ho aconsegueix només un disseny adaptat a les possibilitats de l’aparell. LG també ha tingut en compte aquest factor, i per això ens presenta una pantalla on el marc és un miratge. L’espai entre aquest i la imatge és tan petit que sembla gairebé inexistent, de tal manera que es proporciona una sensació de visió més àmplia. A més, la pantalla redueix el gruix fins a nivells mai vistos: només 2,3 cm. Com dèiem al principi, la tecnologia LED amplia les possibilitats pel que fa les dimensions. LG n’ho aprofita en els Full Led, oferint a més un disseny d’una sola capa laminada. Si sumem tot plegat, aconseguim un color uniforme que dóna tot el protagonisme a la imatge. Sense complements ni distraccions.

I després d’això, què? Queda res per inventar? Tot avança tan ràpid que en unes dècades podrem introduir-nos en les històries i interactuar amb els personatges. Tocar, sentir i olorar els paisatges. Els nostres avis van néixer amb poc més que una ràdio amb interferències, i en el nostre món les imatges surten de pantalles de qualitat perfecta i realisme inquietant. No ens podem quedar enrere. Jubila ja el teu aparell catòdic o de plasma. El futur ja és aquí, a bon preu i amb una durabilitat fins ara mai vista.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Canvia el plasma pel Full Led d’LG”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio