Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Comença la construcció del major telescopi del món

L’‘European Extremely Large Telescope’ (E-ELT)’ estarà situat al Cerro Armazones, a Xile
By , on 13 de juny de 2012

Fa uns dies vaig estar a l’exposició ‘La aventura del espacio’ que es porta a terme aquests dies a Madrid. Quan veiem per la televisió els nous invents i descobriments en matèria aeroespacial, no podem arribar a imaginar la dèria d’alguns per conèixer els detalls i característiques de cada racó d’univers, un objectiu impossible a causa de les magnituds del mateix, però que no ha tret l’esperança d’aconseguir-ho.

Detall del telescopi al web d'ESO

Segurament va ser quan vaig veure reunides en un mateixa sala tantes i tantes dades d’història que em vaig adonar de l’envergadura real de l’empresa aeroespacial. Llançament de coets, estacions espacials, l’arribada de l’home a la lluna… eres fites que, com segurament a molta gent, m’eren molt llunyanes, tant en el temps com en l’espai.

M’ha resultat molt curiós que, després de veure l’exposició i obrir els ulls entorn a un sector per mi quasi desconegut, quan ahir vaig obrir el diari el primer en que em vaig fixar és en la notícia que el Consell de l’Observatori Europeu Austral (ESO), ha aprovat l’inici del programa per construir el major telescopi del món, ‘European Extremely Large Telescope’ (E-ELT), que després de moltes discussions es situarà al Cerro Armazones, al nord de Xile. Es tractarà de l’ull més gran del món per mirar el cel.

De fet, Espanya era una de les candidates a albergar el telescopi, concretament al Roque de los Muchachos, a l’illa de La Palma (Canàries). Malauradament, el telescopi marxarà uns quants de mils de quilòmetres més lluny, dificultant la possibilitat de visitar-lo.

Sigui com sigui, i estant a on estigui, l’E-ELT serà un potent telescopi que començarà els seus treballs científics la pròxima dècada, per això, encara haurem d’esperar uns quants anys per saber quin seran els resultats que donarà. L’objectiu principal és l’observació de l’univers amb un detall fins i tot major del que aporta des de fa molts anys el Telescopi Espacial Hubble. El seu mirall possibilitaria l’estudi de les atmosferes de planetes de fora del sistema solar, així com de la formació de galàxies. Un pas sens dubte molt important, que se’ns escapa a la majoria de mortals.

Veurem amb el pas dels anys quins són els resultats i els descobriments que aquest nou invent ens atorga. Vida extraterrestre? Potser, però encara ens trobem molt lluny de trobar-la, per ara ens haurem de conformar amb fites més assequibles, que no fàcils.

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Comença la construcció del major telescopi del món”

1

Molt bon article! Anirien bé més articles d’aquest tipus molts d’ells també relacionats amb la informàtica. Seguiu així!

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio