Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Discogràfiques presionen a Spotify per eliminar el seu servei gratuït

Les empreses volen augmentar el seu marge de beneficis
By , on 10 de abril de 2015

Una captura de pantalla de l'aplicació Spotify

Les baixes vendes que la indústria musical està experimentant en els últims anys haurien portat a un conjunt de discogràfiques, liderada per la empresa Universal, a pressionar a Spotify perquè elimini el servei de ‘streaming’ gratuït, segons han reportat diversos mitjans nord-americans durant els últims dies. Les companyies haurien dut a terme pràctiques i pressions per l’eliminació del servei gratuït d’escolta de música.

El servei de música online Spotify hauria rebut pressions per suprimir les subscripcions gratuïtes i fer que el seu servei per escoltar música sense descàrrega fos completament de pagament. Segons informa el diari nord-americà ‘Financial Times’ assegura que els responsables de la discogràfica Universal haurien estat pressionats als creadors del servei de música perquè limitin el servei ‘Spotify Free’, que fins ara s’ofereix sense cost algun però inclou publicitat entre cançons i per la interfície de la pàgina.

L’objectiu d’aquesta campanya de pressió de les discogràfiques més importants és aconseguir que la variant de pagament obtingui més subscriptors i així obtenir més beneficis. D’aquesta forma, els usuaris de Spotify que volguessin escoltar música sense descàrregues haurien de pagar una quota obligatòriament per accedir al servei de música, fet que permetria augmentar els beneficis dels artistes i les companyies que els representen amb presència a Spotify.

Per la seva banda, la publicació ‘Rolling Stone’ va més enllà de la informació destapada per ‘Financial Times’, arribant a assegurar que altres empreses del sector com Sony Music o Warner Music treballen per aconseguir que les subscripcions de pagament superin a les gratuïtes. De nou, la meta que persegueixen els segells discogràfics més poderosos de la indústria musical és que el servei gratuït desaparegui de Spotify i així poder augmentar el marge de beneficis per oferir la música dels seus artistes a aquesta plataforma.

El que abans consideraven com la millor eina per augmentar el nombre d’usuaris d’aquesta indústria en crisi, sembla que ara és un problema. El ‘streaming’ gratuït sembla que ja no és rendible i, malgrat el gran augment d’adeptes en els últims, no beneficia a les descàrregues digitals ni a les vendes físiques. Un escenari que ha portat al sector a actuar en detriment a la música i als usuaris, encaminant les seves pràctiques i pressionant per a la desaparició d’aquest servei.

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Discogràfiques presionen a Spotify per eliminar el seu servei gratuït”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio