Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

El ICS crea una aplicació per a metges

L’eina permet evitar receptar medicaments adversos per al pacient
By , on 18 de febrer de 2014

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha creat un mòdul informàtic que permet als metges de família, els pediatres i als infermers registrar les sospites d’al•lèrgies i altres reaccions adverses a medicaments que detectin en els seus pacients. La nova aplicació informàtica obre la porta disposar d’una comunicació a temps real i en xarxa entre els responsables de l’atenció primària dels malalts, evitant confusions i reaccions adverses dels pacients.

La nova aplicació ha entrat en funcionament recentment en l’Estació clínica d’atenció primària per a tots els centres del ICS que presten aquest servei, així com en altres entitats que proporcionen el sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya. D’aquesta forma, el personal sanitari pot estar al corrent de la situació no diagnosticada d’un pacient sobre una possible al•lèrgia o reacció adversa a un medicament mitjançant una alerta automàtica.

L’eina ha estat construïda sobre catàlegs de farmàcia normalitzats i permet veure als metges, pediatres e infermers un avís quan un pacient acudeix a un professional diferent. El personal sanitari rebrà una alerta quan ell mateix o un altre professional de la medicina estigui prescrivint a un pacient un medicament de la base de dades que ha estat identificat com a advers per a aquell pacient en concret.

Alhora, el sistema d’alertes del ICS també permet emplenar de manera automàtica la targeta groga, un document internacional que serveix per notificar sospites d’efectes indesitjats rellevants de medicaments per si el pacient viatja a l’estranger i ha de rebre atenció mèdica. Es tracta d’una eina molt completa per als professionals sanitaris que proporcionen una atenció primària als malalts, però també ajudarà als pacients a no rebre una medicació que els pot fer més mal que bé.

Per la seva part, el cap de la Unitat de Coordinació i Estratègia del Medicament del ICS, Eduard Diogène, ha destacat que la nova eina “és un element de seguretat fonamental perquè permet reduir significativament les reaccions adverses”. Així doncs, el nou sistema d’alertes permetrà disposar d’una base de dades actualitzada i intercomunicada per a evitar receptar a un malalt una medicació a la qual podria ser-ne al•lèrgic i així evitar efectes negatius sobre el seu organisme.

Imatge: Fotos GOVBA

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El ICS crea una aplicació per a metges”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio