Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Els ebooks són presents a dos de cada cinc llars

El 40% dels espanyols té un ebook
By , on 22 de gener de 2016

ebook

Un 39,2% dels lectors espanyols afirma disposar d’un dispositiu ebook a casa seva, segons dades de venda del fabricador espanyol de noves tecnologies Energy Sistem. D’aquesta forma, podem deduir que a dos de cada cinc cases espanyoles hi ha accés a un ebook. A més, l’estudi de la companyia tecnològica ha registrat que un 42% dels espanyols utilitzen habitualment dispositius digitals per a la lectura.

Segons l’estudi, el públic majoritari consumidor de ebooks són tant homes com a dones de més de 37 anys, encara que cada vegada són més els joves de 30 anys els que comencen a decantar-se per un dispositiu així enfront de la tableta. De fet, tal com assegura el fabricant espanyol, s’ha registrat un increment superior al 23% en la venda d’aquests dispositius durant el Nadal.

Per a la companyia, aquesta xifra “confirma el bon moment que travessen els ebooks” per accedir a tot tipus de continguts escrits, des de llibres i novel•les fins a diaris i revistes. Tot i que l’ebook és un dispositiu que porta més anys al mercat, la tableta ha estat un fort competidor i ha aconseguit millor acollida entre un públic jove. No obstant això, “aquest és l’any de l’enlairament per a la lectura”, asseguren des de l’empresa, que atribueixen aquest “èxit” de vendes a l’adaptació i ampliació de funcions d’aquest dispositiu.

Algunes d’aquestes millores fetes als ebooks, segons afirma Energy Sistem, són la tinta electrònica, la millora de la capacitat de emmagatzematge d’arxius, la possibilitat de reproduir música, connectar a una xarxa wifi per descarregar nous documents de text, comptar amb un sistema Android per a integrar-hi aplicacions. Altres dels canvis viscuts en el món dels ebooks ha estat la incorporació d’una llum integrada en el propi dispositiu, que permet la lectura a tota hora.

Igualment, la marca assenyala que una altra dels principals avantatges que veuen els usuaris de ebooks és precisament l’extrema lleugeresa, el baix pes i les reduïdes dimensions dels eboks en comparació amb altres aparells digitals de lectura. Així doncs, els ebooks són ultralleugers enfront dels tabletas i molt més còmodes per llegir que en els smartphones.

En últim lloc, el fabricant també destaca el factor econòmic dels ebook, ja que per poc més de 60 euros es pot disposar d’un d’aquests productes i ja és possible descarregar-se fàcilment des d’Internet i en qualsevol tenda online directament al ebook qualsevol llibre. Només amb descarregar uns pocs llibres de butxaca o adscriure’ns a un servei de tarifa plana de lectura, podem estar segurs que hem amortitzat el preu del dispositiu.

Imatge: Unsplash

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els ebooks són presents a dos de cada cinc llars”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio