Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Els nous models de la gama Nissan

Els futurs models d'Infiniti estaran formats per l'adreça electrònica per cable de la casa Nissan
By , on 25 de octubre de 2012

Els primers Infiniti equipats amb aquesta tecnologia arribaran al mercat d'aquí a un any

Fa més d’un any ja es comentava que els cotxes moderns comencen a semblar autentiques naus espacials, doncs aquesta frase no era una gran exageració. Des de fa anys els automòbils de gamma mitjana acumulen un potent nivell d’assistents electrònics que més d’un pensaria que intenta dominar un F-117 en lloc de quatre rodes i un volant, però la realitat és que Nissan pensa portar aquesta analogia una mica més lluny amb l’anunci que pensa oferir el primer sistema de direcció per cable del món per a automòbils de sèrie, en lloc de models conceptuals i prototips.

Una de les millors marques que trobem actualment al mercat, Infiniti, propietat del fabricant japonès, serà la primera a inaugurar aquest sistema que desconnecta mecànicament les mans del conductor amb l’eix direccional d’un automòbil.

Fins ara el més normal era que la direcció sigui operada per l’usuari que utilitza sistemes d‘assistència elèctrica o hidràulica per reduir la força a exercir al volant per dirigir el vehicle, però amb els sistemes de direcció per cable o drive-by-wire/steer -by-wire, aquesta connexió mecànica entre l’home i la màquina serà substituïda per un enllaç digital que donarà a una centraleta les instruccions necessàries per moure les rodes al mateix ritme del que ho fan les ordres rebudes.

Tan bon punt arribar l’hora de posar-ho en pràctica, això significa que el volant d’un automòbil podria ser substituït per altres formes de control radicalment diferents encara que no per això desapareixerà el tradicional “timó” de tota la vida, donat que en cas que hi hagués una fallada catastròfic del sistema, compta amb una centraleta secundària en cas d’emergència, automàticament es connectarà mecànicament la columna de la direcció perquè el conductor pugui frenar amb seguretat.

La companyia Nissan ha anunciat un sistema de desviament d’emergència automatitzat capaç de canviar la direcció d’un vehicle per evitar un xoc quan no és possible fer servir la frenada d’emergència.

La tecnologia esta composta per una càmera frontal, quatre radars i cinc escàners làser disposats per tot el vehicle per comprovar que hi ha una zona espaiosa davant i cap automòbil situat en un angle perillós abans de realitzar la maniobra.

Segons ha anunciat Nissan els primers models d’Infiniti equipats amb aquesta tecnologia no estaran disponibles fins el proper any.

Foto: Jencisco

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els nous models de la gama Nissan”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio