Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Facebook presenta ‘Home’

Una aplicació que permet els usuaris estar més en contacte amb els seus amics de Facebook
By , on 10 de abril de 2013

Facebook és una xarxa social de gran poder i influència. Ja fa temps que corre el rumor de la creació d’un smartphone per part de la companyia, però el seu creador, Mark Zuckerberg, ho ha desmentit. Tal i com va explicar, ni estan creant un telèfon mòbil nou ni cap sistema operatiu, sinó “quelcom més profund”. El cas és que, des de Facebook, són conscients que el mercat de smartphones és enorme i hi ha molta competitivitat, de manera que no té gaire sentit produir un nou model. Però també és veritat que els usuaris d’smartphone utilitzen l’aplicació de Facebook molt més temps que la resta. Segons el seu creador, en concret, tres vegades el temps que en qualsevol altra aplicació.

De manera que Facebook canvia les relacions social i l’ús de les noves tecnologies i els dispositius mòbils. Per això es comprèn perfectament la creació de ‘Home’, una mena d’aplicació d’aplicacions socials per a tots els smartphones. En principi, com ha explicat Zuckerberg, és més intuïtiva i fàcil d’utilitzar que la mateixa aplicació, que precisament ha perdut aquesta qualitat a les tablets i els mòbils. Estarà disponible a Play Store de forma gratuïta a partir del 12 d’abril només als Estats Units, encara es desconeix quan arribarà a Europa o a la resta del món. A més, ja arribarà instal•lat en els futurs mòbils com HTC First, HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III i Note II. Encara no se sap si també estarà disponible per iPhone, ja que només ho està per Android mòbil, ni tant sols per tablets.

Poc se sap de ‘Home’, però sí que semblarà que el mòbil estigui connectat constantment a Facebook, perquè en obrir-lo ja apareixeran les imatges, els comentaris, els grups, etc. Es posa per davant les persones, els contactes, que res més. Aquesta aplicació cal entendre-la, a més, com a una estratègia per part de la companyia per obtenir millors beneficis per la publicitat. I és que Facebook rep una gran quantitat de visites, però els beneficis per publicitat se’ls emporta, més aviat, Google. Amb aquest mòbil social es pretén canviar l’ús de Facebook i dels dispositius mòbils en general.

L’aposta tant important pels dispositius mòbils cal entendre-la des del punt de vista del declivi de l’ús dels PC. Segons l’agència Gartner, les previsions és que aquest any les vendes de PC disminueixin un 7’6%. Si l’any passat es van vendre 341’2 milions de dòlars en ordinadors, al 2017 aquesta xifra baixarà fins als 271 milions. Mentre les vendes d’ordinadors de taula i portàtils es disminueixen, les tablets i els smartphones augmenten. Així que la relació és òbvia i implica un canvi de mentalitat a l’hora de crear productes i vendre’ls als consumidors.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Facebook presenta ‘Home’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio