Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Ja arriba el Youtube de pagament

Caldrà pagar per poder accedir a alguns canals de Youtube
By , on 14 de maig de 2013

Youtube

Youtube és una pàgina web de reprodueix vídeos de gran èxit. Allà s’hi troben els vídeos més populars i virals, els videoclips dels artistes, tràilers de sèries i pel•lícules, etc. És una plataforma gratuïta, que es beneficia del gran nombre de visites per part dels usuaris i la publicitat. A més, permet crear comptes, pujar vídeos i rebre comentaris i subscriptors. Com era d’esperar amb l’èxit que té, ja s’ha introduït la possibilitat de pagament. En principi, es presenta com una prova, com un projecte al qual han estat treballant durant molt temps. Són uns canals concrets als quals cal pagar per poder accedir als seus continguts.

El pagament es realitza mensualment, tot i que s’ofereixen els primers 14 dies de forma gratuïta. El pagament és de 76 cèntims d’euro, tot i que pot variar en funció de cada canal i creador de contingut. Ara per ara, el més car és ‘pie in the Sky’, que costa 3’83€ al mes. Caldrà esperar a veure l’èxit que té aquesta possibilitat i, en funció d’això, com varien els preus i a quins màxims arriben. Pel què fa al preu, el 45% dels beneficis se’ls queda Google i la resta els propietaris del canal. Una xifra molt baixa perquè pel què fa a les aplicacions per mòbils i tablets, els creadors es solen quedar el 70% dels beneficis obtinguts.

En un primer moment, es creen 53 canals amb continguts originals i diferents per tal de poder despertar l’interès de pagar front l’enorme oferta gratuïta. Són canals d’esports, acció, motor i infantils, amb vídeos dels Muppets, per exemple, els famosos personatges de ‘Barri Sèsam’. De moment, el servei només està disponible en 10 països del món, entre els quals no hi ha Espanya, però arribarà en breus i segurament ho farà de la mà d’esdeveniments esportius com la Lliga de Futbol o el Moto GP, amb imatges d’alta qualitat i de gran popularitat.

Però no només serà un servei per empreses professionals, sinó que tot usuari que vulgui i que generi contingut, podrà incorporar l’opció de pagament per accedir als seus vídeos. Els directors de Youtube han volgut destacar que els canals de pagament no tenen res a veure amb la televisió, perquè és una forma més interactiva, al poder crear continguts i tenir una relació directa amb l’audiència. Però el pagament no només servirà per poder accedir a continguts i vídeos exclusius, sinó també per poder retirar la publicitat i comprar vídeos concrets. Youtube, poc a poc, s’ha convertit en una plataforma molt útil per discogràfiques i productores audiovisuals, per l’enorme influència en els usuaris dels vídeos que s’hi publiquen, per això que el pagament es planteja més com una forma d’obtindre més beneficis econòmics.

Foto de jm3 a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ja arriba el Youtube de pagament”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio