Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

La frontera del 140 caràcters de Twitter

¿Superarà els seus límits amb noves funcionalitats?
By , on 13 de març de 2012

Si hi ha un tret diferencial que fa destacar Twitter per sobre d’altres xarxes socials i productes d’internet és la seva concisió. Twitter és una eina de microblogging, és a dir, un mitjà per expressar-se, comunicar-se i relacionar-se en poques paraules. De fet, el límit d’un tuit està als 140 caràcters i és per això que s’han fet tan famoses algunes eines relacionades, com ara els escurçadors d’adreces.

Twitter adquireix Posterous

Doncs bé, els darrers moviments de Twitter sembla que es dirigeixen cap a una ampliació d’aquest límit. No hi ha res definitiu ni publicat, però la compra de Posterous indica que alguna cosa passarà. Darrerament Twitter està cuidant molt l’aspecte dels tuits, per exemple afegint els vídeos incrustats als missatges  o fent automàticament galeries d’imatges quan hi ha més d’una fotografia vinculada al tuit, però sense ultrapassar els 140 caràcters.

Posterous és un servei de publicacions molt senzill que converteix automàticament els missatges de correu que els usuaris l’envien en “posts” (articles d’un blog). Per exemple, si enviem un e-mail amb imatges a Posterous, aquestes es converteixen en una galeria. Si l’e-mail té un document en PDF adjunt, l’article apareix amb un visor per veure’l en línia. Ara, un cop venut a Twitter, d’entrada sembla que el servei continuarà (com a mínim així ho anuncien els implicats), però com moltes altres vegades pot acabar desapareixent o integrant-se al Twitter. Si es donés el segon cas, probablement Twitter es lliuraria de la seva limitació. El que no sabem és com reaccionarien els usuaris amb aquest tipus de canvi. Per dir-ho d’alguna manera, Twitter perdria les seves senyes d’identitat. Imaginem que això és el que també estan valorant els seus directius.

L’amenaça de desaparició de Posterous és intangible però existeix. És pera això que s’ofereix als usuaris la possibilitat de migrar els seus articles a una altra plataforma o fer-ne una còpia de seguretat. Cal recordar que tot i la senzillesa i l’èxit de Posterous, el gran triomfador de la publicació express ha estat Tumblr. Si Posterous desapareix, seguirà les passes d’altres serveis adquirits per grans portals. La més recent desaparició és la de Gowalla, un servei de localització (amb el que publiquem on ens trobem) que havia estat competidor de Foursquare fins que va ser adquirit per Facebook a finals de 2011. Havia passat alguna cosa semblant amb Picnik, un editor de fotografies online que s’ha acabat integrant a Picassa i Google+ després de la seva venda a Google i que tancarà definitivament el 19 d’abril d’enguany.

Font | El País

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La frontera del 140 caràcters de Twitter”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio