Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

L’enginyeria tècnica informàtica continuarà sense regulació

El Col•legi d’Enginyers denuncia pressions d’altres professions al Govern
By , on 9 de desembre de 2013

La enginyeria tècnica en informàtica seguirà sense una regulació, fet que perjudicarà el creixement del sector de les TIC i dificultarà l’accés a una feina a l’estranger d’aquelles persones que han cursat aquests estudis a Espanya. Per la seva part, el Col•legi Oficial d’Enginyers Tècnics en informàtica de Castella-La Manxa ha fet transcendir a la premsa un document del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, on encara no apareix aquesta disciplina com a professió tècnica regulada.

El document al qual han tingut accés el Col•legi Oficial d’Enginyers Tècnics en informàtica de Castella-La Manxa és la versió definitiva de la Llei de Col•legis i Serveis Professionals, elaborada pel Govern y que s’ha enviat al Consell d’Estat per a que aquest òrgan emeti un dictamen. El text exigeix la col•legiació obligatòria per a totes les professions tècniques regulades, entre les que no es troben els llicenciats en enginyeria tècnica informàtica.

Al respecte, Col•legi Oficial d’Enginyers Tècnics en informàtica de Castella-La Manxa ha criticat la “deixadesa” del Govern, que en diferents legislatures no ha resolt la situació d’un bon nombre de llicenciats que exerceixen a diari la seva professió. Així doncs, l’organització ha suggerit que aquesta inacció de l’Executiu pot ser degut a pressions d’altres professions competidores ja que els treballadors de l’enginyeria tècnica informàtica “seran els únics que es quedaran fora d’aquest reconeixement professional”.

Algunes de les conseqüències més greus que ha assenyalat el Col•legi d’Enginyers ha estat la pèrdua de competitivitat al sector a nivell nacional ja que els futurs treballadors d’aquest sector exerciran aquesta professió com a “intrusos”. “L’alumnat més avançat es matricularà en una titulació contundent, que condueixi a una professió reconeguda per l’estat i, si després vol exercir com enginyer informàtic, així ho farà però com a intrús ja que ninguna llei s’ho impedirà”, ha defensat l’entitat en un comunicat.

La falta de regularització per part del Govern s’ha percebut al sector com un atac a la competitivitat del sector, ja que cada cop menys estudiants escolliran una professió sense reconeixement tècnic. Així mateix, han assenyalat que aquesta situació irregular en la que es troba la professió d’enginyeria tècnica informàtica genera una pèrdua de competència i prosperitat del sector TIC espanyol. “Vindrà a dilapidar-lo i a fer-lo dependent de la prosperitat i la investigació d’altres països que sí consideren a aquest sector com un eix estratègic de desenvolupament i economia”, han sentenciat al comunicat.

Imatge: pululante

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’enginyeria tècnica informàtica continuarà sense regulació”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio