Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Noticies, Professional

Microsoft i la ONCE signen un conveni de col·laboració

Incidirà especialment en els aspectes de conscienciació als professionals tecnològics
By , on 23 de març de 2009
El moment de la signatura de l'acord

El moment de la signatura de l'acord

Ambdues entitats han anunciat la signatura d’un conveni per tal d’impulsar l’accessibilitat a les tecnologies de la informació i la comunicació a persones amb discapacitats. Es tracta d’un conveni marc i obert que inclou nombroses línies d’actuació amb projecció estatal i internacional.

Microsoft ja té un llarg recorregut a les seves espatlles pel què fa a projectes d’integració de persones amb disminucions físiques en l’àmbit de les TIC, a més a més d’haver coincidit ja amb anterioritat amb la mateixa ONCE en algunes d’aquestes iniciatives.

Un punt especialment important en aquest acord marc serà la conscienciació. I és que si la resta dels mortals veiem com a quelcom habitual treballar amb ordinadors o telèfons mòbils, ens hem de fer a la idea de què les persones que pateixen discapacitats visuals o auditives, per exemple, aquest accés els és més dificultós, el què els comporta perdre oportunitats socials i laborals de tota mena.

Els principals sistemes operatius d’escriptori porten des de ja fa anys una sèrie d’utilitats que ajuden les persones discapacitades a treballar-hi, com són ara una lupa que permet magnificar el text i les imatges que es presenten en pantalla o suport per a dispositius de maquinari que treballen amb Braille. No obstant, aquestes solucions són sovint desconegudes per poca part de la societat.

A més, per exemple, les dificultats experimentades per aquests col·lectius en accedir a Internet són majors, ja que si un lloc web no està ben preparat, es fa molt més dificultós si no impossible de ser llegit per una veu sintetitzada amb l’ajut de programes especials. Aquesta preparació de la plana web es fa, per exemple, separant l’estil dels continguts mitjançant l’ús exhaustiu i estructurat de fulls d’estil CSS entre d’altres tècniques.

És per tot això que un dels punts principals del conveni serà la conscienciació, per tal de què els usuaris però sobretot els professionals del sector, sàpiguen que hi ha solucions d’aquest tipus per facilitar l’accés de persones amb minusvalies al món tecnològic, i que les emprin.

Entre les accions concretes que s’emprendran, es troba la col·laboració de Microsoft amb Discapnet, el lloc web de referència a nivell de parla hispana pel què fa a les persones amb discapacitats. La investigació i el desenvolupament de noves solucions per facilitar l’accessibilitat a les tecnologies també serà un dels objectius primordials a perseguir dins d’aquest acord marc.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft i la ONCE signen un conveni de col·laboració”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio