Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Noticies
Comptaran amb xerrades i tallers durant el cap de setmana

Quarta edició de les Jornades Tecnològiques de Vallfogona del Ripollès

En el marc incomparable d'un poble situat en un bell indret al mig de la natura
By , on 29 de abril de 2010

Les quartes Jornades Tecnològiques de Vallfogona del Ripollès

A partir d’aquest divendres i fins al diumenge, Vallfogona del Ripollès viurà una nova edició de les Jornades Tecnològiques, un esdeveniment que anualment aplega tant a gent d’aquest petit municipi de la comarca del Ripollès com a gent vinguda de fora per parlar de tecnologia i els efectes que aquesta té sobre la societat.

L’any passat vaig tenir la meva primera experiència personal en aquest esdeveniment, molt positiva tant per part de l’audiència com en el marc: Vallfogona és un lloc encantandor, que malgrat ser un poble petit manté una vitalitat associativa i organitzativa que ja voldria veure en algunes comunitats més grans, emmarcat en un paisatge bucòlic que dona tranquil·litat i pau espiritual. Com qualsevol poble petit i que es trobi en una zona rural (en aquest cas a mig camí entre Olot i Ripoll), passejant-hi no sentireu gaire res, cap dels sorolls pertorbadors que podeu escoltar clarament en una ciutat. I jo, que sóc un urbanita, ho valoro força això.

Però tornem a l’àmbit tecnològic. A les Jornades de Vallfogona podrem assistir a diverses xerrades i tallers, a més d’una jornada de portes obertes i actuacions de DJ’s com a colofó cultural.

El cap de setmana començarà el divendres dia 30 amb el que s’anomena la FreakZone. Calen gaires paraules per descriure el que serà? una trobada entre “freaks” del món de la informàtica i les noves tecnologies. Dissabte hi haurà el gruix de les xerrades, amb temes com el muntatge d’un NAS (Network-attached storage, un sistema d’emmagatzematge en xarxa per al qual es pot aprofitar un ordinador vell que ja no ens faci gaire servei i compartir els continguts en tota la xarxa local), ecosuficiència, televisió en línia, un taller d’Open Street Map o d’Xbcm.

Jo també donaré una xerrada, sobre sistemes operatius alternatius, parlant de plataformes com Solaris, FreeBSD o Haiku. És una xerrada que acostumo a donar en els esdeveniments d’aquest tipus als que assisteixo com a ponent.

Una altra activitat posarà en contacte pares i fills mercès a un taller a la Televan, una caravana amb ordinadors que la Fundació Televall portarà a Vallfogona per als dies que durin les Jornades.

Les xerrades es veuran complementades amb un vermut popular i, tal i com he comentat abans, actuacions de disc-jockeys: Trull Spectacles Punxa Discos, Rycky’s disco movil, Montilla PD, I Dj Danky.

Per a aquells qui vulgueu acudir a les quartes Jornades Tecnològiques de Vallfogona del Ripollès, dir-vos que tindreu una missió un pèl difícil; les comunicacions no són bones, Vallfogona només té un accés que és la carretera N-260 que va de Ripoll a Olot, amb una línia d’autobús que passa pocs cops al dia, així que si no hi aneu en transport particular (cotxe, moto, globus aerostàtic…), la cosa pot ser complicada.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Quarta edició de les Jornades Tecnològiques de Vallfogona del Ripollès”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio