Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Top 10 gadgets de l’any

Presentem la llista dels millors dispositius electrònics que han vist la llum durant el 2010
By , on 24 de desembre de 2010

A les portes del nou any que arriba és moment de parar atenció a què ens ha deixat tecnològicament parlant el 2010. Sens dubte aquest ha estat un any ple de llençaments de gran categoria que marcaran un abans i un després en les seves respectives indústries. Nosaltres en recollirem 10, els 10 que més inflluència social han tingut, que han representat una revolució més important o que simplement han resultat ser tot un èxit.

iPhone i iPad costat a costat

Molts altres mitjans s’han aventurat, com nosaltres, a fer la seva llista de Tops. Potser diferirà bastant de la que us proposarem tot seguit, però segurament hi haurà tres o quatre coincidencies capdals que ningú pot obviar. I aquestes van firmades pel tità de la tecnologia avui en dia, que no és cap altre que Apple. No hi ha cap mena de dubte que els de Cupertino fa anys que duen la batuta de la innovació i que converteixen en or tot el que toquen. Però per si fos poc amb l’avenç implacable de la firma (obrint, per exemple, diverses botigues al nostre país), aquest any ha suposat la seva clara reafirmació com a pioner indiscutible en creació de noves tecnologies que després tots copien. El 2010 passarà a la historia com l’any del naixement de l’iPad, del maquillatge revolucionari de l’iPhone (4) i, a molta distància però no per això menys important, de la revisió del MacBook Air i de l’Apple TV. Ha estat clarament i en tots els sentits, un any rodó per a la “Poma mossegada”.

I també, gràcies a la companyia de Steve Jobs, els darrers dotze mesos han estat els mesos estrella per als dispositius portàtils. En molt poc temps, el consum dels usuaris i la seva relació amb la xarxa ha donat un gir de 180 graus a causa dels smartphones, i sobretot del Rei iPhone IV. Així doncs, cada dia que passa més gent llegeix les noticies de tot el món en una pantalla, consulta el seu correu caminant pel carrer, es connecta al Facebook des del metro, geolocalitza la seva posició quan està en un concert o enregistra i comparteix a l’instant el que està vivint en tot moment. La verdadera era del “tot i sempre connectat” ha vist la llum en aquest final de década i continuarà la seva expansió imparable els propers anys. Nosaltres només fem que il·lusionar-nos per tot el que ha d’arribar i per les possibilitats que oferirà en tots els camps. L’Internet mòbil serà l’opció principal d’entrada al món Web d’aquí a ben poc, i l’autonomia que ens proporcionarà farà que la nostra relació amb la tecnologia i els continguts digitals canvï completament.

Per altra banda, aquest també ha estat l’any de la forta arrencada del 3D i els televisors capaços de summergir l’espectador en l’experiència de la imatge en relleu, encara avui amb l’ús d’unes ulleres especials. Tanmateix, i com comprovareu a continuació, no hem mencionat cap dispositiu al respecte. Això és perquè com a tecnologia en general, no hi ha dubte que ha estat una de les protagonistes, però no hem trobat cap aparell amb un pes suficientment gran com per ser mencionat a nivell global. És doncs, un segment molt interessant i que està fent progressions molt fortes, però en el que les marques funcionen a un ritme molt paral·lel, sense que hi hagi cap que presenti un producte que realment destaqui per alguna cosa sobre la resta.

Anem ja, doncs, a repassar la nostra llista del TOP 10 de Gadgets del 2010. No hi són tots els que podrien ser-hi, però no n’hi falta ningun.

1· iPhone 4
Ningú pot discutir que aquest és el buc insígnia dels telèfons intel·ligents i el millor seguidor d’una nissaga que va marcar ja fa temps un punt d’inflexió en el seu segment. Superats molts dels errors en què van ensopegar els seus predecessors, la quarta versió de l’iPhone és un aparell tecnològicament revolucionari. Per la seva “màgica” pantalla amb espectacular resolució retina display, pel seu potent processador, per les dues càmeres que incorpora (una HD), entre d’altres. Per tot això i més, està a molta distància encara avui dels seus competidors.

2· iPad
El que tal vegada sigui el producte estrella de l’any, ha sentat càtedra i ha vist pel retrovisor com desenes de gadgets assimilables de la competència li seguien el rastre. Gràcies a aquest enginy d’Apple, els tablets són avui en dia objecte de desig de tothom, a més de canviar la quotidianitat de molts àmbits, des de l’oci fins al professional. L’App Store ha estat el seu company de viatges ideal (com en el cas de l’iPhone), injectant tot el valor digital i de contingut a un hardware excel·lent.

3· Kinect Xbox 360
També ha estat aquest un any de moviment en el món dels videojocs. I els grans protagonistes han estat, és clar, els perifèrics de control per moviment. La proposta de Microsoft sembla ser que ha estat la que s’ha endut el gat a l’aigua en aquest segment, apostant per un sistema molt més atractiu per l’usuari (ja que prescindeix de cap tipus d’aparell de contacte amb l’usuari, alliberant-li les mans) i amb més suport al darrere. Els títol que porta associada cada tecnologia al darrera, tant pel que fa a quantitat com a qualitat, són tant o més importants que la propia tecnologia. I podem dir que Xbox ha apostat millor en això, proposant més videojocs, que són molt més entretinguts i que treuen molt més rendiment d’un sistema ja de per si més cómode.

Xbox 360 Kinect

4· Samsung Galaxy S
La firma coreana és la que més fort ha lluitat en el recenment creat mercat dels tablets per intentar treure-li el màxim protagonisme a l’iPad. Sense arribar a ser un producte molt similar al d’Apple, Samsung si que ha cercat la mateixa experiència de portabilitat i connexió que el seu competidor. Tanmateix, el Galaxy S es una hibridació que podria estar entre un telèfon móbil i una tableta, per les seves reduides mides de tan sols 7 polzades de diagonal de pantalla.

5· Lumix DMC-LX5
La càmera més professional del segment de les compactes va veure la seva esperadíssima revisió aquest passat estiu. I els canvis van ser ben rebuts pels fotògrafs, que no demanaven que es toqués massa un disseny i prestacions que ja funcionaven. Així doncs, Panasonic va optar per introduir petites modificacions que actualitzaven un producte de gran qualitat. Tot i així, la posada al día de la competència, amb llençaments com la Canon PowerShot S95 li ha posat les coses difícils.

6· Apple TV
Aquest aparell, que com molts d’altres amaga el seu veritable potencial en els continguts digitals i el seu poder de connexió, representa la carta de presentació del que serà algun dia proper la nostra manera de veure la TV. És a dir, la televisió per internet, una realitat porpera amb unes possibilitats enormes que extinguirà el que avui coneixem com a TDT. Passarem de tenir 30 canals com ara a tenir-ho tot, perquè ja no hi haurà sentit parlar tant de canals com de productes televisius concrets, paquets de continguts, tendències, etc. De nou, Internet es el protagonista.

7· AR Drone
Un enginy realment sorprenent que conjuga la simulació de vol amb els smartphones. És doncs, un petit helicòpter de quatre hèlixs que es controla a través de l’iPhone i que permet participar en jocs de realitat augmentada amb aplicacions concretes i dues càmeres i sensors que incorpora l’aparell.

Parrot AR Drone

8· Flip Ultra HD
La videocàmera de la nova era: dirigida a un públic popular, que vol captar-ho tot, amb una qualitat d’imatge bona però no com a prioritari, que vol carregar els continguts filmats al moment a internet, que vol estar connectat amb el món. Senzillesa i qualitat per al món 2.0.

9· Nexus One
La principal proposta amb sistema operatiu Android per enfrontar-se a Apple, és aquest telèfon mòbil d’última generació desenvolupat per HTC. Ha creat molta expectativa aquest any, per ser el primer llençat per Google, però tot i el seu potencial no ha aconseguit tant d’èxit com hauria sigut d’esperar. Moltes altres propostes, del mateix HTC, li han aconseguit fer ombra. Per exemple, ara podeu aconseguir HTC Hero des de 0€ .

10· Macbook Air
El darrer anunci sonat d’Apple de l’any és la revisió del seu ordinador ultraportàtil. Amb un disseny i prestacions úniques, és un model que deixa KO qualsevol altre referent que pugui haver en el mercat dels netbooks. Tanmateix, presenta un molt gran però, i és el seu preu. Tot i la innegable qualitat i potència que atresora, el seu cost el converteix en tot un luxe pel comú dels mortals.

Fotos de: Yutaka Tsutano, Duane Brown i AR Drone

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Top 10 gadgets de l’any”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio