Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies

Videojocs per tractar l’ull mandrós

Els videojocs es mostren beneficiosos per a la recuperació de la visió
By , on 24 de octubre de 2011

Fins ara, tant metges com pares i professors han criticat de tant en tant els videojocs. Ho han fet perquè de vegades no s’hi veuen els beneficis que poden tenir vers els nens i més aviat s’han fixat en els seus inconvenients (sobre tot si s’hi abusa). Malgrat això, els videojocs han resultat ser beneficiosos per al tractament de l’ambliopia.

Els videojocs poden millorar el tractament de l'ull mandrós

I què es l’ambliopia? Doncs és el que es coneix com “ull mandrós”. Tot i que de vegades passa desapercebut, certes persones no tenen la mateixa visió en un ull que en l’altre. Això bé donat perquè l’agudesa visual no és la mateixa en tots dos ulls i, en conseqüència, l’ull “bo” ha de suplir les mancances de l’altre. L’ambliopia ve donada per problemes motors dels ulls, com ara l’estrabisme o fixacions excèntriques. El seu tractament consisteix en forçar l’ús d’aquest ull mandrós (generalment tapant l’ull que funciona correctament) per corregir la seva posició i així aconseguir millorar en quant a l’agudesa visual.

A la 115a trobada anual de la American Academy of Ophtalmology (del 22 al 25 d’octubre de 2011) s’ha presentat un estudi que conclou que l’ús de videojocs pot afavorir el tractament d’aquesta patologia. En aquest estudi han establert quatre grups formats per nens i joves de 10 a 18 anys que presentaven un ull mandrós. Han seguit les seves evolucions al llarg d’un any per tal d’esbrinar si el fet de jugar a videojocs millorava la seva recuperació.

Resumint el procediment, tots els participants en l’estudi van dur durant dues hores al dia unes ulleres que bloquejaven l’ull sa per tal d’enfortir l’ull mandrós. Els del primer grup no van rebre cap altra indicació per seguir el tractament. El segon grup va rebre un medicament que es considera beneficiós per a la visió. El tercer grup va rebre la indicació de jugar com a mínim una hora al dia a videojocs i el quart grup va rebre un suplement que està indicat per millorar la funció cerebral (citicolina).

El resultat de l’estudi és que el 30% del participants van millorar considerablement la seva visió i que el 60% mostrava, com a mínim, certes millores. Entre tots els participants, els que formaven el tercer grup i que havien jugat a videojocs van ser els que més millores van presentar en finalitzar l’estudi.

Com poden els videojocs millorar el tractament d’aquesta patologia? Tècnicament, aquesta millora es dona perquè els videojocs requereixen una fixació extra dels nostres ulls en la pantalla. El cinema o la televisió també requereixen fixar la vista, però no cal entrar tant en detall del que surt per pantalla. Jugar als videojocs implica que ens hem de fixar molt i, a més, l’acció i el moviment dels objectes acostumen a ser molt ràpids. Això fa que l’ull mandrós treballi més del que és normal i, en conseqüència, optimitza el temps en que l’ull sa està tapat.

Més informació | L’ull mandrós

Foto | nickstone333 en Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Videojocs per tractar l’ull mandrós”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio