Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Noticies
El Bosc de Tosca de Les Preses repeteix com a escenari

Volcànica 2010: una cita ineludible

Un any més, videojocs i xerrades seran les estrelles de la trobada
By , on 8 de juliol de 2010

Una instantània de la Volcànica.cat de l'any passat

Ja heu decidit què fareu el cap de setmana del 16 al 18 de juliol? No? Doncs potser fóra bo que us anéssiu plantejant un viatget a La Garrotxa, i més concretament a Les Preses, ja que al Bosc de Tosca s’hi celebra un any més una nova edició de la Volcanica.cat, un dels aplecs informàtics consolidats del nostre país.

Enguany en serà la cinquena edició, i com és habitual esdevindrà un punt de trobada tant per a profans com per a experts en la matèria, per bescanviar opinions, adquirir coneixements, divertir-se i socialitzar; un conjunt d’activitats prou divers permetrà que qui s’acosti pel local social del Bosc de Tosca, independentment del seu nivell de coneixements s’hi trobi a gust:

  • Per als més “ludòpates”: Counter-Strike Source, Call of Duty IV “Modern Warfare”, Rockband, i Age of Empires II són els videojocs que donaran lloc als tornejos oficials.
  • Per descansar una mica de l’ordinador: (si és que algú ho vol fer ;-) també hi haurà activitats que no exigiran tenir un teclat, ratolí i pantalla al davant, com són un concurs de Geocaching (“cerca del tresor”, per a entendre’ns), tir amb arc, i lluita d’espases medievals. Menció a part mereix el III Open Internacional de Ratanca; aquesta competició és semblant al llançament de martell que es disputa als Jocs Olímpics, però substituïnt el martell per un ratolí d’ordinador (si, no ho heu llegit malament, un mouse). Com en l’esport amb què l’he comparat, qui arriba més lluny, guanya. Per a quan podrem veure la Ratanca olímpica?
  • Per a les empreses: les xerrades són obertes a tothom (i gratuïtes!), però és on segurament hi haurà el que més interessi a les empreses. Entre aquestes hi comptem una sobre seguretat i privacitat a Internet i les xarxes socials a càrrec del CESICAT, una altra sobre programació divertida amb Scratch (picocat i programació scratch per a primària i secundària), ús de Facebook per a empreses o Metavers a Second Life. En aquesta darrera ens hi parlaran de Culdesac Island, un projecte que forma part del laboratori cultural Ciutats 3.0 .
  • Per als més entesos/atrevits: el concurs hack-it us durà al món dels hackers, ja que a través de diferents proves haureu de vulnerar les mesures de seguretat basades en les noves tecnologies per aconseguir les pistes i arribar al final del camí abans que la resta de participants. Seràs tu un dels escollits?

Amb aquells de vosaltres que estigueu llegint aquestes ratlles i ja us hàgiu decidit a anar-hi, dir-vos que ens hi veurem si hi aneu el dissabte dia 17 al matí, car jo hi faig dues de les xerrades d’aquell dia a partir de les 11, quarts de 12: sistemes operatius alternatius i identitat digital. La primera és la mateixa que acostumo a donar cada any, posada al dia, naturalment, mentre que la segona la vaig estrenar a les passades Jornades Tecnològiques de Vallfogona del Ripollès. Si hi aneu, doncs, passeu-vos per la zona de xerrades ni que sigui a saludar ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Volcànica 2010: una cita ineludible”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio