Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Professional

Els 10 trucs de ‘gamers’ professionals per optimitzar el teu equip

Millora el rendiment del teu equip
By , on 24 de agost de 2015

gamers

El món dels videojocs ha anat guanyant cada cop més popularitat com a afició entre gent jove, fet que ha motivat a la indústria a crear videojocs cada cop més potents. No obstant això, les noves especificacions tècniques dels videojocs obliguen als jugadors a disposar d’un bon equipament i d’una rutina de manteniment per a que l’ordinador es trobi en condicions òptimes.

L’empresa de comercialització d’unitats SSD y DRAM Crucial ha publicat els 10 trucs que utilitzen els jugadors de videojocs professionals per optimitzar el rendiment dels seus equips i guanyar en rapidesa de joc. Al aplicar aquests consells s’aconsegueix una millora del rendiment de l’ordinador i una millor experiència de joc. Tanmateix, gran part d’aquests consells poden ser adaptats a usuaris de PC habituals per fer una bona posta a punt als seus equips.

Aconsegueix la millor connexió

La velocitat de connexió i l’ample de banda són determinants per a poder utilitzar tot el potencial d’un ordinador a l’hora de gaudir d’Internet, bé sigui per un joc online o per tasques rutinàries. Així doncs, un primer pas és disposar del teu propi wi-fi i, a ser possible, mitjançant un servei de fibra òptica. Tanmateix, combinar-ho amb una bona memòria DDR4 et podrà donar fins a 21,3 GB/s. Si no pots accedir a un bon ample de banda, sempre pots utilitzar programes específics (TCP Optimizer, Socks, IPNetTurnerX) que t’ajudaran a augmentar la velocitat de conexió fins a arribar al màxim de la velocitat contractada.

La refrigeració és clau per un bon rendiment

Les torres dels ordinadors de sobretaula o les bases dels portàtils s’escalfen molt durant les hores de joc o d’ús intensiu de l’equip, això provoca que l’ordinador no disposi d’un bon rendiment. Un parell de trucs casolans per millorar la refrigeració en moments puntuals consisteix en col·locar col•locar bosses de gel a prop de l’ordinador o en col•locar un o diversos ventiladors de peu per crear corrents d’aire. Tanmateix, per a usuaris que hagin de fer front a llargues hores davant la pantalla es recomanable utilitzar components dins l’ordinador que incorporin dissipadors de calor.

Inverteix en un bon equipament perifèric
Dit d’una altra forma: et cal un teclat, un ratolí i un micròfon de qualitat per a jugar con un professional del món dels videojocs, ja que uns bons perifèrics acceleren la comunicació amb la CPU i milloren l’experiència de joc. El fet de poder disposar dels millors equipaments perifèrics et pot donar una lleugera avantatge sobre els teus rivals, però també pot significar poder competir en igualtat de condicions si aquests també disposen dels millors productes si ets un jugador de PC. Per als usuaris standard, apostar per renovar el teclat i l’ordinador o mantindre ben cuidat el mouspad i teclat del portàtil ens ajudarà a optimitzar el nostre equip.

Crea una rutina de manteniment anti-virus
Els jugadors acostumen a desactivar els seu antivirus i el detector d’spyware durant les partides online amb l’objectiu d’estalviar recursos, però això exposa l’ordinador a tot tipus d’atacs. Així doncs, és necessari no oblidar d’analitzar periòdicament el nostre equip per cercar possibles virus o amenaces de tipus malware. Tanmateix, un altre mesura que podem prendre si hem de desactivar les defenses del nostre ordinador és afegir un autenticador de contrasenya.

Neteja l’exterior del teu equip
Les torres i els portàtils acumulen una gran quantitat de brutícia en forma de pols i pèls que es dipositen a les aspes dels ventiladors, entre les tecles i en qualsevol racó imaginable del nostre equip. Els professionals netegen regularment els seu hardware amb pistoles d’aire comprimit, una cosa que també podem fer nosaltres amb les mànegues per inflar rodes de les gasolineres. Una neteja és imprescindible, especialment en aquells casos on detectem problemes amb la refrigeració.

I també neteja l’interior del teu equip
De forma regular cal inspeccionar el software que tenim instal•lat al nostre equip, alliberar espai en la memòria i desfragmentar el disc dur. Així doncs cal eliminar els arxius temporals i netejar el sistema de forma avançada amb programes especialitzats com CCleaner. Si ets un ‘gamer’, per a que el teu joc vagi més ràpid també caldrà desinstal•lar programes que no utilitzis habitualment e inhabilitat de forma temporal aquells que no hagin d’estar executant-se mentre jugues mitjançant l’administració de tasques.

Optimitza el teu hardware
Els components especialment dissenyats per augmentar el rendiment dels videojocs tenen com a principal avantatge una millor experiència de joc. Si el chipset de a placa base del teu equipament pot suportar Dual Chanel llavors pots apostar per incorporar aquesta tecnologia, ja que aconseguiràs una millora important del rendiment ja que s’accedeix dos mòduls de memòria i direccionarem el joc en 128Bits en comptes dels 64its. Tanmateix, els usuaris que requereixin d’un gran rendiment per determinats programes que requereixin molta memòria es beneficiaran en incorporar-ho als seus equips.

Treu tot el partit a la teva targeta gràfica
La utilització de memòries amb mòduls que admetin arquitectures de memòria de quatre canals, com les Ballistix DDR4 de Crucial, maximitzen les taxes de transmissió de dades entre la targeta gràfica, els comandaments i la CPU. Copejaràs, dispararàs o correràs més ràpid. Tanmateix, aquesta millora en el teu equip t’ajudarà en el cas que treballis habitualment amb programes que requereixen un ús intensiu de la targeta gràfica, com programes d’edició de vídeos o imatge.

Millora els frames per segon
Existeixen programes d’optimització de rendiment del propi videojoc com Racing Game que, eliminant els processos innecessaris per executar el joc, permet augmentar els FPS (frames per segon) que podem visualitzar en diferents jocs que tinguem instal•lats. Això permetrà que el videojoc no vagi a batzegades (efecte “frameado”) i també evitar lag, aquell molest retard en la recepció de la imatge. Un punt imprescindible per millorar el rendiment del nostre ordinador, especialment si aquest ja està entrat en anys i no el podem canviar per un equipament millor.

Customitza el teu ordinador
Existeixen a Internet multitud d’exemples d’equips i torres que han estat personalitzades i remodelats de gust de l’usuari: xassís transparents amb llums de neó, torres adornades amb merchandising i atrezzo de sagues de pel•lícules, equips integrats en electrodomèstics, etc. L’important és que reflecteixi la teva personalitat i t’hi sentis còmode, són moltes hores de joc i te les passaràs contemplant el teu equip. Potser és el pas menys indicat per usuaris standart però… ¿a qui no li fa gràcia donar un toc personal a les seves coses? Si treus a passejar el teu portàtil, potser va sent hora de donar-li un toc personal que el faci teu i el diferencií de la resta.

Imatge: lrcfree

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 10 trucs de ‘gamers’ professionals per optimitzar el teu equip”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio