Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Professional

Experiència de realitat virtual en 360º

El sistema Immersive Digital Entertainment va ser presentat a la "3D & Virtual Reality Exhibition" sorprenent a tothom
By , on 11 de juliol de 2011

El holodeck (la holocoberta instalada a les naus intergalàctiques) podrà ser una creació exclusiva de l’univers Star Trek i de la ciència ficció en general, però els desenvolupaments en realitat virtual continuen donant petits salts en el món real. Lluny encara de ser una opció viable i/o comercial, l’entreteniment sembla ser la gran ruta a seguir per a aquesta classe de sistemes. Un bon exemple el trobem a la “3D & Virtual Reality Exhibition”, on es va presentar el Immersive Digital Entertainment, millor conegut com IDE, un complex sistema de realitat virtual que, combinant un casc especial i un conjunt de càmeres dedicades a la detecció de moviment, pot lliurar a l’usuari una experiència completa en 360 graus.

Tot i el seu aspecte aparatós, l'Immersive Digital Entertainment apunta com al futur de la realitat virtiual

Certament, durant els últims anys hem vist diferents formes de realitat virtual i s’han discutit moltes aplicacions per a la realitat virtual, des de la medicina fins a l’entrenament militar. Però no és altre sinó l’entreteniment, sigui personal o grupal, el que sorgeix una i altra vegada com a la seva destinació per excel.lència. Imagineu un exemple tan senzill com estar disputant un torneig de poker en un luxós casino virtual desde la taula del menjador de casa teva, però sentint-te realment com si estiguèssis a Las Vegas. Deixa d’imaginar, perquè ben aviat serà pura realitat.

Alguns intents per comercialitzar la realitat virtual no van tenir molt èxit. Sense anar més lluny, la consola “Virtual Boy” va jugar una mica amb el terme tot i no ser una realitat virtual pròpiament dita, i no li va anar molt bé que diguem. La realitat augmentada té molts punts en comú amb la realitat virtual, i malgrat el seu potencial, encara no ha tingut aquesta “explosió” de popularitat que s’esperava d’ella.

L’edició número 19 del 3D & Virtual Reality Exhibition proporciona el marc ideal per a la presentació de noves tecnologies, i una d’elles va ser doncs l’Immersive Digital Entertainment, o IDE. El sistema utilitza un casc amb pantalla integrada, càmeres especials que registren moviment, i com era d’esperar, una bona dosi de cables. El resultat és un ambient digital en 360 graus on l’usuari pot reaccionar i veure els seus moviments representats pràcticament en temps real. Un dels responsables en desenvolupar contingut per a aquest sistema de realitat virtual és Takahiko Akiyama, millor conegut per haver estat el director d’art d’efectes visuals en la molt avançada però eventualment fallida pel.lícula animada de Final Fantasy. Akiyama reconeix que ja existeixen sistemes similars utilitzats en entorns industrials, però fa èmfasi en que podrien ser explotats per divertir i relaxar.

El creador també explora la possibilitat del “pensament de l’usuari” integrat al sistema de realitat virtual. L’entorn reproduït podria ser alterat dinàmicament d’acord amb el que l’usuari estigui pensant en aquest moment, generant tota una nova forma d’entreteniment, però realment encara ens trobem una mica lluny d’això. Si bé no semblen ser necessaris guants, el casc té aspecte de la década dels 90 per tot arreu. Tal i com està ara, l’Immersive Digital Entertainment no serà una mica viable en l’aspecte comercial, però amb el desenvolupament suficient, factors com miniaturització i tecnologia sense fils podrien aportar la seva màgia per millorar el sistema. Us fa una partida de poker mòbil tot passejant pel carrer? Algun dia així serà…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Experiència de realitat virtual en 360º”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio