Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Professional

La impressora més “mona” del món

Little Printer és una petita impressora que té tots els números de converitr-se en el gadget més encantador d'aquest Nadal
By , on 30 de novembre de 2011

Ja s’acosta el Nadal i com cada any toca començar a pensar quins seran els candidats a regal ideal per a cadascuna de les nostres persones més estimades. La tasca no resulta gens fàcil molts cops, ja que l’oferta de productes i experiències que podem trobar al mercat és tan gran que costa decantar-se per alguna cosa en concret. Si la nostra parella és amant de l’esport, potser el dubte estarà només entre un model de sabates per anar a còrrer o un altre, però si (com em succeeix a mi) hem de pensar per un geek (adicte a les noves tecnologies), la cosa ja es complica un xic més. Que si els nous smartphones d’última generació, altres gadgets de tot tipus per disposar d’Internet mòbil, videoconsoles, accessoris informàtics… La llista sembla no acabar mai.

Little Printer enamorarà a geeks i amants d'allò senzill per igual

I per acabar-ho d’adobar, després apareixen els dubtes sobre si satisfarem els desitjos dels nostres amics i familiars, haver de lluitar contra la multitud d’altres persones ansioses per comprar els regals a corre-cuita. Una autèntica batalla el Nadal, sens dubte. Per sort, estem nosaltres (i els grans publicistes d’aquest país) per anar-vos donant idees sobre productes tecnològics que puguin sorprendre a tots els públics i salvar la difícil situació de tenir unes festes nadalenques de 10!

Parlant de tecnologia, podem arribar a concloure que aquesta és capaç de sorprendre’ns, també de provocar por, incertesa, fins i tot terror, però de vegades, només a vegades, és un generadora d’emocions, com si el món girés en perfecta harmonia i tot, absolutament tot funcionés com nosaltres volem… Està bé, potser en fem un gra massa, però per uns instants podem sentir això mentre veiem el vídeo promocional de la Little Printer, una impressora que per dir el menys és encantadora.

L’estudi londinenc BERG és el responsable del disseny de Little Printer, un producte que diuen ells “viu a la teva recambra i recorre la web a l’esquena”. L’objectiu de la impressora és “acoblar” el contingut que és important per a tu en un parell de petites entregues al dia. BERG està recolzat per un bon grapat de socis: Google, Foursquare, The Guardian, Arup i Nike.

Així doncs, podem considerar que tal vegada, a diferència del que molts s’obsesionen en afirmar, el paper no ha mort. Potser el que sí ha mort és l’estandard de l’A4. Little Printer, la genial idea de Bergcloud, és una mini-impressora que imprimeix notícies, fotos, sudokus, missatges d’amics, recordatoris i petites peces d’informació en una tira de paper tèrmic (com el que fan servir els datafons quan paguem els comptes amb la Visa). Una espècie de diari personal en format rebut. El contingut es tria des d’una aplicació específica al telèfon mòbil.

I és que en aquests temps digitals que corren és probable que potser tots nosaltres fem servir molt poc la nostra impressora o que ni tan sols en tinguem una a casa, encara que potser algú de vosaltres sí que la faci servir a diari. En qualsevol cas, les impressores no s’han acabat d’adaptar bé a les nostres necessitats actuals, i no tant pel paper, si no per la falta d’adequació del contingut al paper. Això, és clar, no succeeix amb la nostra petita maeravella tecnològica que presentem avui. I és que la Little Printer la podríem batejar com “la primera impressora simpàtica, adorable i social de la història de la inventiva humana”.

Com es pot apreciar en la comunicació comercial emesa per la pròpia marca, des del nostre mòbil 3G és possible enviar notícies extretes d’un lector de feeds (d’entrades de subscripcions de xarxes socials o blogs). En aquest sentit, Little Printer és com un autèntic petit diari a casa.

Els responsables d’aquest curiós enginy ho descriuen d’aquesta manera tan sentida: “Estimem les coses físiques. Connectar productes a les web els permet ser més intel·ligents i amigables, poden col·locar-se en un prestatge i fer una bona feina… sense haver d’atendre la complexitat dels equips de còmput… Little Printer és més un membre de la família o un col.lega que una eina”. Així doncs, estem parlant d’un petit artefacte que funciona com una joia, és a dir, vol connectar el món material, complex i fred a vegades de la tecnologia, amb l’àmbit emocional, les sensacions de benestar que ens produeix sentir que estem acompanyats per algú.

Tècnicament parlant, Little Printer és una barreja de tecnologia sense fils, computació en el núvol (BERG Cloud), serveis web, sense xips ni PC pel mig per a tasques de configuració, però sí amb una aplicació mòbil per fer de dispositiu de control remot.

Little Printer sens dubte serà una inspiració per a productes similars, en la mateixa tònica de l’anomenada computació post-PC. Per cert, el dispositiu estarà disponible en algun moment de 2012 i aviat podrà ser pre-ordenada. Llàstima, doncs, que no podrà ser regal per aquest Nadal i haurem de buscar qualsevol altre excusa durant l’any per regalar un objecte tan adorable con la Little Printer

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La impressora més “mona” del món”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio