Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Professional

L’enginyeria informàtica arriba a les aules

By , on 11 de desembre de 2012
Raspberry Pi

La Raspberry Pi

Ja s’està comercialitzant un miniordinador perquè a les escoles puguin aprendre a com programar. Sens dubte, es veu la informàtica com una de les professions més rentables i amb més de futur, però és bo potenciar-ho des de les escoles per començar a formar als nous professionals. Amb aquesta intenció s’ha creat Raspberry Pi, un ordinador molt petit, amb una grandària semblant a la d’una targeta de crèdit, que costa 26€ a Europa i 35 dòlars als Estats Units. En 8 mesos s’han comercialitzat 700.000 unitats al món sencer.

El producte és fruit de l’esforç d’un grup acadèmic de Cambridge, al Regne Unit. La seva intenció, quan van fundar a l’any 2009 l’associació sense ànim de lucre Raspberry Pi Foundation, era promoure l’enginyeria informàtica, una professió que cada vegada rep menys adeptes i els alumnes que es matriculen a aquesta carrera van descendint any rere any. De fet, des del 2003, a Espanya les matrícules en aquests estudis han caigut un 40%, una xifra molt elevada per raons demogràfiques i laborals, però que també es produeix a la resta d’Europa i als Estats Units.

Aquesta iniciativa ha tingut tant èxit que, inclús, ja han aparegut altres versions competidores com la Cubiebord, amb un processador més potent i amb major capacitat de memòria, o la Hackberry, entre d’altres. Sembla ser que hi ha empreses interessades en potenciar l’enginyeria informàtica i formar a nous professionals. Aquest invent es basa en la idea que, als anys 80, es podia experimentar més amb els ordinadors, però a partir dels 90, quan arriben els nous models i les consoles de videojocs, ja eren models tancats, que no es podien obrir i no es podia programar tant fàcilment. Per això, es vol recuperar aquesta possibilitat per tal de despertar la curiositat i l’interès de les noves generacions.

A la petita Raspberry Pi hi ha un processador ARM amb una potència d’un ordinador de l’any 2003 (o els smartphone de gama mitja), 512MB de memòria RAM, dos sortides d’USB, una sortida d’ethernet (per connectar-se a la xarxa Wi-Fi), una sortida d’àudio i de vídeo HDMI per les altes definicions, una sortida microUSB per endollar-la i carregar la bateria i una sortida estàndard d’audio i vídeo. Els seus usos són molt diversos, depenent de l’habilitat dels usuaris, com poder-la connectar a la televisió i reproduir vídeos i continguts on-line, programar videojocs… En definitiva, que qualsevol pugui experimentar i donar-li l’ús que desitgi en funció de les seves necessitats.

Foto de Raspberry Pi.org

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’enginyeria informàtica arriba a les aules”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio