Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Professional

‘Neomed’, el millor mitjà de comunicació dels metges

Un punt de trobada de metges i doctors on demanar i resoldre dubtes
By , on 19 de juliol de 2013

Neomed

Sembla ser que l’especialització és el camí que estan prenent les xarxes socials. Fins ara, tant Facebook com Twitter servien com a mitjans de comunicació per molts usuaris, com una forma d’estar connectats amb els seus usuaris. Però són xarxes més aviat generalistes, on s’hi pot compartir tot tipus de continguts per a tots els usuaris de forma general. Però és obvi que calen plataformes per tal de poder definir diferents sectors professionals o interessos. Com a exemples, podem dir que hi ha Linkedin, com a plataforma laboral, Instagram per compartir fotografies o Couple, per tal que les parelles sentimentals es puguin comunicar amb més facilitat i privacitat.

Al 2012, tot i que en un primer moment no va tenir tant ressò ni popularitat fins ara, va aparèixer una aplicació per metges. És una mena de WhatsApp, on els usuaris poden estar en contacte fàcilment amb altres metges i doctors, persones del seu mateix àmbit laboral. La idea és molt bona, perquè serveix com a punt de trobada de tots aquests especialistes per poder resoldre dubtes i estar al dia sobre la situació del seu sector professional. Es diu ‘Neomed’ i es ven com la xarxa social pels professionals de la medicina d’Espanya.

És cert que els metges i doctors del nostre país tenen manera d’estar comunicats i informats sobre la realitat de la medicina gràcies a conferències, cursos i trobades freqüents. És un sector molt dinàmic que es transforma i adapta a les noves necessitats i realitat farmacèutica, però per això és necessari un mitjà de comunicació més eficaç, per poder estar al dia de tot en qualsevol moment. Segons els seus creadors, els metges solen tenir entre 3 i 5 dubtes clínics cada setmana, de manera que cal un espai on poder compartir els problemes i buscar solucions adequades entre tots.

El cas de ‘Neomed’ no és casual, perquè a altres països ja hi ha plataformes semblants. Als Estats Units existeix ‘Sermo’i ‘Doximity’, amb gran èxit per part dels seus usuaris. Per això, s’ha decidit portar aquest servei amb les mateixes característiques a Espanya. L’aplicació està dividida en diferents seccions en funció de cada especialitat. La més concorreguda, amb més comentaris, és la d’atenció primària i pediatria. Els metges de capçalera són els que es troben amb casos més curiosos i recorren a ‘Neomed’ per resoldre els dubtes. La resta de participants s’interessa per com avança cada cas, perquè també és una forma d’aprendre.

Foto de Germán Tenorio a Flickr

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “‘Neomed’, el millor mitjà de comunicació dels metges”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio