Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Seguretat

Attributor, el caçador de còpies il•legals a Internet

Busca, segueix, recopila i informa al client de les possibles còpies dels seus continguts
By , on 9 de juliol de 2012

La persecució de la còpia il•legal és una pràctica molt estesa doncs suposa la pèrdua de molts diners per empreses i artistes. Però la caça i captura de la pirateria no és una acció que es porti a terme només en el món real, Internet i la seva gran expansió és una font inesgotable de pirateria. Per tal de poder perseguir aquesta còpia il•legal i virtual existeix un programa utilitzat per moltes editorials: l’Attributor.

Es tracta d’un programa informàtic per rastrejar continguts a Internet. De la mateixa forma que ho faria un detectiu de carn i ossos, Attributor busca, segueix, recopila i comunica al client. Després, i si la persona que ha copiat continguts no el vol treure, mesures de pressió: demanar als cercadors que ocultin la pàgina en qüestió o advertir als anunciants. Perquè moltes vegades, la còpia il•legal ve acompanyada de publicitat, el que fa que el pirata s’emporti uns beneficis que no li corresponen. Tot i així, se sol els continguts copiats es solen treure de primeres, com era el cas de Megaupload.

Són moltes les empreses que utilitzen aquests sistema per protegir els seus continguts. Dins el món periodístic trobem a l’agencia de noticies EFE que, recelosa del que és seu, ha contractat els serveis de l’eina informàtica per evitar la difusió dels seus continguts sense haver pagat abans la taxa necessària. Dins el món editorial, mitjanes i grans empreses utilitzen aquesta eina per tenir els seus llibres sota vigilància.

L’Atributtor no només busca la còpia de continguts, sinó que comprova si aquests estan acreditats correctament, citats i relacionats amb publicitat. Tot i així, després d’aquest seguiment informàtic, en la majoria dels casos es porta a terme una verificació humana, que vindrà seguida de la petició de retirada i si aquesta no és escoltada, de les mesures de pressió de les que hem parlat abans.

Al vídeo que acompanya aquest post podem escoltar una part de l’exposició que el periodista John Reuchertz, director comercial de l’Agència EFE a Sudamèrica, va fer sobre l’aplicació del programa Attributor. D’aquesta forma, podrem aprofundir una miqueta més en la utilitat que l’eina té pel món periodístic. Esperem que la trobeu interessant.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Attributor, el caçador de còpies il•legals a Internet”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio