Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Seguretat
És complicat treure totes les teves dades de la xarxa

Facebook: desactivar o eliminar el meu compte?

By , on 25 de setembre de 2009
Facebook i la seguretat, un debat pendent

Facebook i la seguretat, un debat pendent

La protecció de dades de la xarxa social número 1 del món, Facebook, ha estat producte de moltes crítiques, demanes i investigacions, com les que va fer el govern del Regne Unit. Entre algunes de les qüestions més delicades a tractar trobem el fet de poder eliminar o no el teu compte.

S’han escoltat moltes llegendes i històries al voltant d’aquest fet, que Facebook es guarda les teves dades sí o sí per a utilitzar-les i enviar-te spams… Malgrat això, molts usuaris de Fcebook cauen en l’error de desactivar el seu compte enlloc d’eliminar-ho definitivament.

Podríem dir que és un petit parany, i és que Facebook compta amb una opció prou visible per a desactivar el teu compte de la xarxa social. Per què donen aquesta opció? Per tal de no donar d’entrada l’opció de marxar definitivament, Facebook ha ideat aquest sistema que fa que el teu compte es desactivi però que, si en uns dies decideixes tornar-hi, la puguis activar i mantenir tot el que hi havia. En aquest cas, Facebook posseeix les teves dades en tot moment.

Una altra opció més complicada de trobar és l’eliminació total del teu compte, segons el qual en principi ningú pot observar les teves dades amb tota seguretat. En aquest cas, després de les demandes rebudes per particulars i empreses, Facebook va recular en la seva modificació de la política de privacitat segons la qual volia quedar-se les dades dels usuaris malgrat eliminéssin el compte.

Així, ara és posible eliminar el compte de forma definitiva i les teves dades han de desaparéixer de la xarxa social. De totes maneres, hi ha coses que seran difícils evitar. Per exemple, si hi ha fotos teves a la xarxa que ha pujat una altra persona no les podràs treure. L’únic que pots fer és treure l’etiqueta d’aquelles on t’han etiquetat, però poc més.

El que queda clar és que Facebook compta amb masses buits sobre privacitat que fan que, per a garantir que ningú vegi el que no volem, haguem de configurar molt bé el nostre compte i, a més, vigilar que ningú pengi imatges que no desitjem que es vegin, cosa complicada.

Penso que la societat de la informació i de les noves tecnologies és un fet que tots hem d’assumir i que, per sort o per desgràcia, compta amb un concepte d’interactivitat i de circulació d’informació a la xarxa que ens pot beneficiar o perjudicar. En tot cas, estic convençut que a mida que passin els anys les xarxes socials comptaran amb una regulació molt més avançada que l’actual i ens permetrà tenir les nostres dades només allà on vulguem.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Facebook: desactivar o eliminar el meu compte?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio