Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Seguretat

L’anonimat, el nou valor en alça en les Apps de comunicació

Els adolescents impulsen apps alternatives
By , on 28 de febrer de 2014

Les propostes d’aplicacions que prometen no ser rastrejats a la xarxa, ocultar l’usuari o que autodestrueixen els missatges i els arxius enviats en un obrir i tancar d’ulls han agafat embranzida durant els últims anys. Qui en són els seus consumidors, que han aconseguit que l’anonimat en les comunicacions sigui un valor en alça? No són els joves, tampoc els treballadors que guarden secrets d’empresa, sinó els adolescents.

L’anonimat en les comunicacions és un valor en alça per als adolescents, que són alhora consumidors majoritaris de tecnologia. D’aquest fet ja se’n va adonar Daniel Singer, un adolescent de 14 anys que acaba de llançar al mercat la seva segona aplicació de comunicació social, anomenada ‘Backchat’, que aposta per el misteri per tornar a fer divertida la comunicació entre els adolescents.

La teoria de Daniel Singer és que els pares i els altres familiars curiosos són la raó per a que molts adolescents abandonin els seus comptes a les xarxes socials més tradicionals i busquin una alternativa que els doni anonimat. La diferència que ofereix la app inventada per Singer és que amb ‘Backchat’ es permet que la identitat del seu usuari sigui un secret, impedint la tasca d’espionatge que “els pares tafaners” han començat a exercir des de fa molt temps en Facebook i portals similars.

No n’és l’única aplicació que promet guardar els secrets de que els utilitzi; les noves apps com ‘Secret’ i ‘Wickr’ també han apostat per ocultar els noms i perfils dels seus usuaris. I fa unes setmanes va aterrar amb contundència la App ‘Telegram’, un servei de missatgeria instantània que promet una total seguretat en les comunicacions dels seus usuaris alhora afirma esborrar el rastre a la xarxa que poden deixar els xats de Telegram.

Aprofitant la tendència és com l’aplicació ‘Whisper’ ha aconseguit una xifra sorprenent de 3.000 milions de pàgines vistes cada mes, posicionant-se a la xarxa com una alternativa ‘discreta’ però popular a Facebook. No obstant, els inversors han posat ja 24 milions dòlars per al llançament de Whisper, i l’adolescent creador de Backchat està en negociacions amb algunes de les majors empreses de Silicon Valley per promocionar el seu producte.

El gegant de les xarxes socials ja es va adonar que cal oferir als usuaris un nou format que permeti ocultar-se i alhora comunicar-se; ja que Facebook está perdent usuaris a un ritme cada cop més acusat. Per això Facebook va tractar d’apoderar-se de l’aplicació ‘Snapchat’, que guarda les fotos online tan sols 10 segons de mode que les persones a qui s’envien les instantànies no puguin guardar els arxius al seu telèfon.

Imatge: Backchat

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’anonimat, el nou valor en alça en les Apps de comunicació”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio