Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Seguretat

Netflix comença a bloquejar l’accés als usuaris de xarxes VPN i DNS

Els internautes no podran accedir a continguts d’altres països
By , on 4 de març de 2016

La distribuïdora de continguts audiovisuals Netflix ha començat a bloquejar els serveis de xarxes virtuals privades (VPN) a Espanya i en altres països europeus per evitar que els usuaris accedeixin a continguts de la plataforma no disponibles a la seva regió. D’aquest forma, Netflix vol impedir que usuaris europeus puguin visionar continguts restringits per als usuaris dels Estats Units.

Des de fa aproximadament una mica més d’un mes, Netflix ha començat a no permetre que certs clients utilitzin un servei de VPN o DNS dins de la seva plataforma per accedir, principalment, al contingut d’Estats Units, complint així alguna mesura que ja havia dit que posaria en marxa per prevenir la pirateria entre els usuaris europeus. Fins ara, no es tenia constància d’aquest bloqueig al nostre país.

Diversos usuaris del portal Reddit han exposat des de dissabte passat a través d’un fil a la pàgina web que s’estaven trobant amb problemes a l’hora d’accedir a certs continguts mitjançant sistemes VPN o DNS. Entre ells, el creador del fil afirma que, quan ha volgut reproduir contingut de Netflix des d’Espanya, li ha saltat un error (M7111-1331-5059) i un missatge que indica que ha de desactivar la xarxa VPN per poder veure el contingut que ha contractat.

Malgrat recollir diversos usuaris de Reddit que posen de manifest que aquesta mesura s’ha donat entre els internautes espanyols, val a dir que en altres països com Alemanya, Països Baixos o Finlàndia, el bloqueig de xarxes VPN i DNS no és alguna cosa cent per cent implementat i que depèn de diversos factors. Segons les informacions disponibles, sembla ser que entre els quals destaquen el contingut al que es vol accedir i el servei concret de VPN que s’està utilitzant.

Atès que Netflix ja va anunciar oficialment que prendria mesures contra els qui volen “enganyar” al sistema a la recerca d’un catàleg millor, tot sembla indicar que aquest bloqueig s’anirà fent cada vegada més ampli. Així doncs, els internautes no ubicats als Estats Units tindran cada cop més dificultats per burlar el sistema de Netflix i així accedir al catàleg audiovisual reservat per als usuaris nord-americans.

Imatge: theglobalpanorama

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Netflix comença a bloquejar l’accés als usuaris de xarxes VPN i DNS”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio