Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software

Acer podria oferir GNU/Linux en algunes de les seves gammes de portàtils i sobretaules. Veritat o mentida?

By , on 14 de juny de 2008
Sembla que Acer vol apostar per Linux

Segons ens indiquen a Vnunet.com, el lloc de la coneguda editora de premsa especialitzada, el fabricant taiwanès d’ordinadors (considerat el tercer del món per volum d’unitats venudes després d’HP i Dell) apostarà amb més força per Linux.

Per a això, Vnunet es recolza en les declaracions de Gianpiero Morbello i David Drummond, vicepresident de màrqueting i imatge de marca i director mànager d’Acer al Regne Unit respectivament. Ambdós han coincidit en veure un avantatge estratègic a l’hora d’incorporar el sistema operatiu del pingüí a la seva oferta.

I aquest avantatge estratègic es concreta en dos punts: d’una banda es disminueix el cost de les màquines en ser GNU/Linux un sistema operatiu lliure i gratuït. Això és important especialment en les màquines de més baix cost, dirigides a clients amb menor poder adquisitiu, que en les màquines de gamma alta. Una llicència de Windows encareix sempre el preu, en menor o major mesura, i potser sigui per això que Microsoft ha preparat accions especials per intentar copar el mercat dels ultraportàtils, entre les quals s’hi compten l’abaratiment de costos per a les llicències del Windows XP.


Però seguint amb Acer, la intenció d’aquesta companyia sembla ser la de voler estendre l’ús de Linux als seus notebooks i sobretaules de gamma mitjana i empresarial. Sense cap mena de dubte, quelcom molt interessant i una bona oportunitat per a GNU/Linux si es compleix allò que s’ha dit, doncs ja sabem que en molts fabricants el suport al sistema del pingüí es promet molt però després es compleix poc, essent-ne potser l’excepció Dell amb la seva gran campanya mediàtica per a la preinstal·lació d’Ubuntu en els seus equips.

I és que molts cops aquest suport al programari lliure en general i a Linux en concret ha acabat sent un “brindis al sol”, quelcom que es diu i després s’ofereix de tal manera que és o bé inútil o gaire bé. Una veritable llàstima, i no ho dic pas per ser anti-Windows (sóc informàtic, no em considero anti-cap sistema operatiu o programari), sinó perquè sempre he trobat saludable que al mercat hi hagi opcions diverses i que alguna d’aquestes sigui representada pel programari lliure, una filosofia que permet mantenir un equilibri ying-yang en el negoci de la informàtica contraposant-lo al programari propietari.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Acer podria oferir GNU/Linux en algunes de les seves gammes de portàtils i sobretaules. Veritat o mentida?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio